Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Sotva nastoupili do služby, museli vyjíždět na požár drážního domku v Postoloprtech. Na místo byla také KOPISem vyslána jednotka SDH Postoloprty a drážní hasiči z Chomutova. Hasiči po příjezdu na místo museli k lokalizaci požáru drážního domku nasadit dva vodní proudy, z počátku v dýchací technice.

Dopravní vedení muselo být taženo pod kolejemi a tato skutečnost byla oznámena na dispečink ČD, který zajistil zpomalení vlaků v místě události. Příčina a škoda požáru je v šetření. Na místě zasahovala MP Postoloprty a PČR Postoloprty.

Krátce před sedmou hodinou ranní došlo na spojovací silnici v oblasti Vojenského prostoru Brdy, mezi obcí Láz a Nepomuk, k dopravní nehodě osobního automobilu se zraněním. Mladá řidička pravděpodobně vlivem únavy vybočila mimo silnici a sjela do příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu.

Na místě zasahovala a pomáhala při následném vyproštění vozidla a uvolnění komunikace jednotka JPO II. Rožmitál pod Třemšínem, HZS Příbram a nehodu vyšetřovalo oddělení dopravních nehod Příbram. Řidička byla po nehodě transportována vozidlem záchranné služby do Nemocnice Příbram.

Škoda ve výši Kč 40 000,– byla vyčíslena po požáru novinového stánku, který hořel z důvodu úmyslného zapálení v Nádražní ulici v Týně nad Vltavou. Požár uhasila během necelé čtvrthodiny profesionální jednotka ze stanice Týn nad Vltavou.

Operační důstojníci HZS Jihočeského kraje svolali také jednotku SDH obce Týn nad Vltavou, ta však byla vzhledem k malému rozsahu požáru ponechána na stanici v záloze. Rychlým zásahem hasičů byl uchráněn další majetek za Kč 60 000,–.