Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru osobního automobilu vyjely do Rumburku dvě hasičské jednotky, místní dobrovolná a profesionální z Varnsdorfu. Plameny se hasičům podařilo rychle dostat pod kontrolu a následně zlikvidovat, na místo se dostavil také vyšetřovatel požárů z Děčína a příslušníci Policie ČR.

Hasiči požár lokalizovali v 19:54 a zlikvidovali v 20:41. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla technická závada. Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc Kč.

Dle kamerových záznamů ČD vyskočila v Kozolupech na samoobslužném nádraží osoba z jedoucího vlaku a zůstala ležet bezvládně na peróně. Strojvedoucí vlaku, který projížděl nádražím vzápětí, již nahlásil, že se osoba na místě nenachází. Hasiči z Nýřan společně s hasiči SŽDC a policií prohledávali okolí nádraží, osobu nikde nenalezli.

Po zhruba hodině usilovného pátrání se jednotka z Nýřan vrátila na základnu, na místě zůstali drážní hasiči a policie.

Na linku tísňového volání byl oznámen požár střechy domku okolo komínu v obci Vejprty na Chomutovsku. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Klášterec nad Ohří, dobrovolné jednotky z Kryšofových Hamrů, Kovářské a Vejprt. Hořelo pod dřevěným obložením, hasiči palubky vytrhali.

Při požáru se dva lidé nadýchali kouře a byli předáni Zdravotnické záchranné službě. Požár byl lokalizován v 18:18 a zlikvidován v 18:26. Objekt byl zkontrolován termokamerou.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo odpoledne u Aquaparku ve Špindlerově Mlýně. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a místní dobrovolní hasiči. Při příjezdu první jednotky na místo poskytovali členové Horské služby předlékařskou pomoc dvěma zraněným osobám.

Přivolaná záchranná služba nakonec odvezla k vyšetření do nemocnice čtyři lehce zraněné osoby. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.