Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dispečinkem záchranné služby Plzeňského kraje byl informován dispečer NP a CHKO Šumava o zranění lyžařky v běžecké stopě cca 2 kilometry od Modravy na Březník. Na místo byl vyslán pracovník ISS, s tím, že ZZS Sušice již vyjela. Pracovník se ke zraněné dostal pomocí vozidla 4WD Arctic Cat.

Zraněnou osobu dle možností stabilizovala náhodně na lyžích projíždějící lékařka. Zraněná si stěžovala na bolest kostrče po pádu, nemohla se bez bolesti pohnout. Pracovník ISS zajistil zraněné tepelný komfort termofolií, hned nato přijela ZZS, se kterou následně spolupracoval při uložení zraněné do vakuové matrace a naložení do vozidla.

K dopravní nehodě kamionu převážejícího kulatinu, která se stala mezi Benešovicemi a Holostřevy, vyjely jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ze Stříbra a následně Tachov jako posilová jednotka s jeřábem. Kamion se převrátil do příkopu na bok. Hasiči poskytli lehce zraněnému řidiči předlékařskou­ pomoc.

Unikající naftu z poškozené nádrže a olej hasiči zachytávali do náhradních nádob. K poškození životního prostředí nedošlo. Společně se soukromou odtahovou službou kamion z příkopu vyprostili. Silnice byla na více jak 4 hodiny zcela uzavřena.

Následky další dopravní nehody likvidovala osádka rychlého zásahového automobilu profesionálních hasičů z českobudějovické stanice u obce Nová Ves. Zde se střetly osobní automobily značek Škoda Felicia. Zasahující hasiči průzkumem zjistili, že z havarovaných aut nevytékají žádné provozní kapaliny.

Proto jednotka provedla pouze protipožární opatření a zásah přibližně po půl hodině ukončila. Hasiči u nehody spolupracovali s Policií ČR a ZZS.

Obvinění pro trestný čin poškození cizí věci si dnešního dne převzal 19letý muž z Lovosicka. Mladík od července 2013 do současné doby zaměstnával lovosické policisty, strážníky a hasiče, kteří převážně v nočních hodinách museli vyjíždět k hořícím plastovým kontejnerům.

Podařilo se mu zapálit více než desítku kontejnerů se škodou přesahující 35 tisíc korun. Trestní stíhání dotyčného je dále vedeno na svobodě.

nprap. Pavla KofrováPolicie ČR

Zhruba 1 km za Rabí došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního auta. Osobní auto se převrátilo na střechu a zůstalo v levém jízdním pruhu, kamion sjel z krajnice. Při příjezdu jednotky z Horažďovic ošetřovala ZZS zraněnou osobu z OA.

Hasiči na likvidaci uniklých provozních kapalin spotřebovali 30 kg sorbentu. Do příjezdu policie hasiči na místě řídili dopravu. Po zadokumentování nehody policií kamion poodjel mimo silnici na nedaleké odpočívadlo a osobní auto odvezla odtahová služba.