Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Obvinění pro trestný čin poškození cizí věci si dnešního dne převzal 19letý muž z Lovosicka. Mladík od července 2013 do současné doby zaměstnával lovosické policisty, strážníky a hasiče, kteří převážně v nočních hodinách museli vyjíždět k hořícím plastovým kontejnerům.

Podařilo se mu zapálit více než desítku kontejnerů se škodou přesahující 35 tisíc korun. Trestní stíhání dotyčného je dále vedeno na svobodě.

nprap. Pavla KofrováPolicie ČR

Zhruba 1 km za Rabí došlo k dopravní nehodě osobního a nákladního auta. Osobní auto se převrátilo na střechu a zůstalo v levém jízdním pruhu, kamion sjel z krajnice. Při příjezdu jednotky z Horažďovic ošetřovala ZZS zraněnou osobu z OA.

Hasiči na likvidaci uniklých provozních kapalin spotřebovali 30 kg sorbentu. Do příjezdu policie hasiči na místě řídili dopravu. Po zadokumentování nehody policií kamion poodjel mimo silnici na nedaleké odpočívadlo a osobní auto odvezla odtahová služba.

Operátor tísňové linky krajských hasičů přijal žádost o pomoc při vyproštění asi dvouletého dítěte, které zůstalo uzamčeno v interiéru osobního vozidla poblíž jedné z čerpacích stanic ve městě Uherský Brod. Na místo zásahu byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Uherský Brod.

Po příjezdu se hasičům podařilo během několika minut otevřít uzamčené dveře osobního vozidla Škoda Felicia a to bez použití násilí. Následně byl chlapec, který neutrpěl žádné zranění, předán rodičům.