Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Vznícení sazí bylo příčinou vzniku požáru v komínovém tělese rodinného domu v Úzké ulici v Milevsku. Požár se dále rozšířil na dřevěnou stropní konstrukci v okolí komína ve třetím nadzemním podlaží. Zasahující profesionální hasiči z milevské stanice požár zvládli uhasit přibližně za hodinu.

Pro řádné dohašení museli část střešní konstrukce rozebrat. Škoda způsobená požárem byla vyšetřovatelem HZS vyčíslena na Kč 50 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 2 000 000,–.

K požáru osobního automobilu vyjely do Rumburku dvě hasičské jednotky, místní dobrovolná a profesionální z Varnsdorfu. Plameny se hasičům podařilo rychle dostat pod kontrolu a následně zlikvidovat, na místo se dostavil také vyšetřovatel požárů z Děčína a příslušníci Policie ČR.

Hasiči požár lokalizovali v 19:54 a zlikvidovali v 20:41. Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla technická závada. Škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc Kč.

Dle kamerových záznamů ČD vyskočila v Kozolupech na samoobslužném nádraží osoba z jedoucího vlaku a zůstala ležet bezvládně na peróně. Strojvedoucí vlaku, který projížděl nádražím vzápětí, již nahlásil, že se osoba na místě nenachází. Hasiči z Nýřan společně s hasiči SŽDC a policií prohledávali okolí nádraží, osobu nikde nenalezli.

Po zhruba hodině usilovného pátrání se jednotka z Nýřan vrátila na základnu, na místě zůstali drážní hasiči a policie.

Na linku tísňového volání byl oznámen požár střechy domku okolo komínu v obci Vejprty na Chomutovsku. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Klášterec nad Ohří, dobrovolné jednotky z Kryšofových Hamrů, Kovářské a Vejprt. Hořelo pod dřevěným obložením, hasiči palubky vytrhali.

Při požáru se dva lidé nadýchali kouře a byli předáni Zdravotnické záchranné službě. Požár byl lokalizován v 18:18 a zlikvidován v 18:26. Objekt byl zkontrolován termokamerou.

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo odpoledne u Aquaparku ve Špindlerově Mlýně. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a místní dobrovolní hasiči. Při příjezdu první jednotky na místo poskytovali členové Horské služby předlékařskou pomoc dvěma zraněným osobám.

Přivolaná záchranná služba nakonec odvezla k vyšetření do nemocnice čtyři lehce zraněné osoby. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.