Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K nehodě, která se stala na Táborsku, a to u obce Sviny ve směru na Dolní Bukovsko, vyjeli profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou a Soběslav. Havaroval zde řidič osobního automobilu, který ve voze zůstal zaklíněn. Zaklíněnou osobu vyprostili během několika minut a ihned předali zdravotníkům ZZS.

Součástí záchranných prací bylo také samozřejmé zajištění havarovaného auta proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Zásah jednotek byl ukončen před sedmou hodinou, kdy se obě vrátily na své základny. U nehody hasiči spolupracovali s Policií ČR.

U obce Sviny ve směru na Dolní Bukovsko havaroval řidič osobního automobilu, který ve voze zůstal zaklíněn. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou a Soběslav. Zaklíněnou osobu vyprostili během několika minut a ihned předali zdravotníkům ZZS.

Součástí záchranných prací bylo také samozřejmé zajištění havarovaného auta proti požáru a proti úniku provozních kapalin. Zásah jednotek byl ukončen před sedmou hodinou, kdy se obě vrátily na své základny. U nehody hasiči spolupracovali s Policií ČR.

Na linku tísňového volání byl oznámen požár balkonu domu ve Slovenské ulici v Oseku. K požáry vyjely jednotky HZS ÚK ze stanice Teplice a Duchcov a dobrovolná jednotka z Oseka. Při požáru na balkonu popraskala skla v oknech a kouř vnikl do bytu.

Z domu bylo kvůli zakouření evakuováno 10 lidí. Hasiči požár lokalizovali v 1:54. Likvidace: 2:25. Byt odvětrali. Příčinou vzniku požáru byl nedopalek cigarety. Škoda byla předběžně stanovena na 50 tisíc Kč.

Ve středu 13. listopadu v 01.17 hodin vyjížděly hasičské vozy do Rudoltic, kde došlo ke kolizi nákladního automobilu s přívěsem. Kamion tady skončil svou jízdu v příkopu a převrátil se na bok. Událost se stala bez zranění i bez úniku provozních náplní.

Hasiči ale museli z nákladního vozidla a přívěsu vyložit celý náklad, který tvořily prázdné plastové přepravky. Poté byly povolány dva jeřáby k vyproštění nákladního vozu s přívěsem. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 11.20 hodin.

Ve středu několik minut po půlnoci vyjela posádka RLP Trans Hospital s hasiči a policií do blízkosti obce Mořina. Zde v Liščím lomu poblíž lomu Malá Amerika upadl do bezvědomí mladý muž. Celou akci stěžoval neschůdný terén a tma.

Pomocí terénních vozů se podařilo přiblížit hasičům a záchranné službě co nejblíže k pacientovi a poté pokračovat asi 1 km pěšky. Nakonec se museli hasiči pomocí lezecké techniky spustit na dno lomu. Muž byl při vědomí a utrpěl pouze poranění horní končetiny, kdy vlivem velké bolesti na malou chvilku zkolaboval. Po vyproštění byl předán do péče záchranářům a převezen do nemocnice.

50 minut po půlnoci byl oznámen požár osobního automobilu v Praze Čakovicích, ulici Bermanova. Jako první se na místo dostavily hlídky PČR – MOP Letňany, Čakovice a jedna hlídka PMJ. V době příjezdu hlídek na místo bylo již vozidlo zcela zasaženo plameny, z tohoto důvodu nebylo možné použít hasící přístroje ze služebních vozidel.

Policisté proto zajistili okolí a vyčkali na družstvo HZS Praha, stanice 10 – Satalice, které se dostavilo vzápětí. I přesto bylo vozidlo ohněm zcela zničeno. Nadále bude probíhat vyšetřování