Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ministr vnitra Milan Chovanec navštívil Olomoucký kraj, zavítal i na krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru

V pátek 25. září 2015 navštívil ministr vnitra Milan Chovanec Olomoucký kraj. Při své návštěvě zavítal na krajské ředitelství HZS Olomouckého kraje v Olomouci, kde se sešel s vedením HZS Olomouckého kraje a Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, poté jeho cesta pokračovala do Přerova. Ministra vnitra na jeho cestě doprovázel Ing. Roman Váňa, poslanec Parlamentu ČR a předseda Výboru pro bezpečnost.

Krajský ředitel HZS Olomouckého kraje plk. Ing. Karel Kolářík seznámil pana ministra s hasičským záchranným sborem, s aktuálním děním v našem sboru a s plánovanými akcemi, které se v nejbližším období připravují. Pan ministr se v Olomouci také pozdravil s krajskou starostkou Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska paní Vlastimilou Švubovou a dále navštívil nové krajské operační a informační středisko v Olomouci, které v těchto dnech zahajuje svůj ostrý provoz.

Pan ministr se poté přesunul na požární stanici v Přerově, protože hlavním a nosným tématem, které ho provázelo celou návštěvu, byla připravovaná výstavba nové požární stanice v Přerově. Pan ministr si stávacící stanici prohlédl a po krátké diskuzi s výjezdovými hasiči, denními příslušky a občanskými zaměstnanci, pokračoval ve svém programu na Policii ČR.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet
Seriál: Návštěvy ministra