Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ministr vnitra navštívil město Kostelec na Hané, podíval se i na nevyhovující prostory místní hasičské zbrojnice

V sobotu 20. září 2014 v odpoledních hodinách navštívil ministr vnitra Milan Chovanec město Kostelec na Hané. Vzhledem k plánovaným tématům se akce zúčastnil i ředitel HZS Olomouckého kraje a náměstek ředitele Krajského ředitelství PČR v Olomouci.

Součástí programu bylo jednání a následná prohlídka týkající se nevyhovujících prostor hasičské zbrojnice místní jednotky sboru dobrovolných hasičů a hledání řešení k zabezpečení financování nové budovy.

Ze strany ředitele HZS Olomouckého kraje byla prezentována velmi dobrá úroveň místní jednotky požární ochrany z hlediska odbornosti a vybavení a její postavení v rámci Plošného pokrytí území Olomouckého kraje JPO. Následovala diskuse o možnostech financování nové hasičské zbrojnice, ze které vyplynulo, že není v možnostech rozpočtu města tuto stavební investici zabezpečit v plném rozsahu z vlastních zdrojů, a že jako optimální řešení se jeví sdružení prostředků.

Jednání byl přítomen rovněž náměstek hejtmana Olomouckého kraje PhDr. Alois Mačák, který deklaroval připravenost kraje se na realizaci podílet. Ministr vnitra vyzval starostu města, aby zabezpečil zpracování projektové dokumentace, která je nezbytným předpokladem pro další kroky.

Na závěr konstatoval, že existují dvě základní cesty řešení, a to sdružením prostředků státu, kraje a města nebo využitím prostředků IROP 2014–2020, pokud to umožní pravidla, která ještě nejsou dokončena.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet
Seriál: Návštěvy ministra