Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

PointX nabízí pro dobrovolné jednotky dvě verze software Rescue Navigator

V dnešním díle se budeme věnovat části klienta RescueNavigator pro jednotky sboru dobrovolných hasičů (JSDH). Pro ty existují dvě verze aplikace – Profi a Basic.

Aplikace JSDH Profi je prakticky totožná s tou, kterou využívají HZS krajů. To je také důvod, proč je Profi verze pro JSDH exkluzivní a její aktivace podléhá speciálnímu schválení KOPIS. S „profi“ vidí dobrovolní hasiči polohy ostatních zasahujících vozidel, hlášená pálení, uzavírky a další potřebné informace.

Verze JSDH Basic je naopak velmi jednoduchý a hlavně cenově dostupný klient, který si může dovolit každá jednotka, například i kategorie JPO V, které obvykle mají velmi omezený rozpočet.

Přesto se jedná o propracovaný software, který spolehlivě zasahující jednotku dovede na místo události, umožní veliteli odesílat na KOPIS statusy a zároveň díky GPS umožní KOPIS sledovat polohu zasahujícího vozidla. V v případě nutnosti tak může operační důstojník vozidlo navigovat na správné místo události.

JSDH Basic verze podporuje různé typy map. Mezi nepoužívanější patří bezplatném apové podklady BeOnRoad, Here nebo Waze. Jste-li však zvyklí na Google mapy, RescueNavigator funguje spolehlivě i s těmito on-line mapami.

Pokud se chtete s Recue Navigatorem pro JSDH seznámit blíže, stáhněte si ze stránek  Google Play aplikaci „rescuenavigator“. Po její instalaci a vyplnění registrace ji můžete zdarma 30 dní používat.

Sdílet
Seriál: Rescue Navigator