Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ministr předá ochranné pomůcky dobrovolným jednotkám v Pardubickém kraji

Dobrovolní hasiči při zásazích úzce spolupracují s profesionálními hasiči a jsou nezbytnou složkou pro fungování systému plošného pokrytí území jednotkami požární ochrany.

oblek Buschfire
<!----> Dobrovolní hasiči při zásazích úzce spolupracují s profesionálními hasiči a jsou nezbytnou složkou pro fungování systému plošného pokrytí území jednotkami požární ochrany. V jednotkách požární ochrany je v současnosti více než 80 tisíc hasičů, kteří s těmi profesionálními každodenně spolupracují a bez jejich přispění by nemohla Česká republika garantovat občanům takovou míru bezpečnosti vůči mimořádným událostem, jaké se těší v současné době.

Tisíce dobrovolných hasičů se mohou díky plánu vlády a ministerstva vnitra těšit na lepší vybavení, které směřuje do podpory jejich akceschopnosti v oblasti vybavení osobními ochrannými prostředky.

V Pardubickém kraji se jedná celkem o 10 obcí, v nichž se nacházejí dobrovolné jednotky hasičů, které dne 29. září 2008 v 15 hodin na centrální požární stanici v Pardubicích převezmou komplety ochranných pomůcek od ministra vnitra Ivana Langra.

Komplety obdrží následující obce:

Liteřiny-Dolní Roveň, Litošice, Rozhraní, Opatovec, Benátky, Lhůta-Vysoké Mýto, Podlažice-Chrast, Kunčí-Slatiňany, Městec-Chroustovice, Štěpánov-Skuteč.

Info: por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-skw-

Sdílet
Seriál: Návštěvy ministra