Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrtý ročník TFA Díly se uskutečnil koncem července roku 2016, zvítězil opět Pavel Kouřík

Čtvrtý ročník TFA Díly se uskutečnil koncem července roku 2016 v malé horské vesničce Díly. Soutěže se účastnilo na 31 borců z celé České republiky, nejdál to měl závodník z obce Radiboř ze Zlínského kraje.

Úkolem závodníků bylo napojit proudy na CAS, roztáhnout dvě hadice B na vzdálenost 60 metrů, dále smotat dvě hadice B a následně je uložit do boxu. Provést 80 úderů v hammer boxu, transport figuríny vážící 80 kg na vzdálenost 50 metrů, překonání dvoumetrové bariery, postavení dvou nastavovacích žebříků, dále se závodník zajistil k jistícímu zařízení a vystoupal na plošinu lešení ve výšce 6 metrů a vytáhl břemeno, dále pokračoval k monitoru, kde napojil proudnici, přenesl kanystry a pronesl kanystr tunelem tam i zpět a následoval závěrečný běh do cíle, kde čekalo červené tlačítko zastavující časomíru.

Celou trať překonali závodníci v kuse bez přestávky a v kompletním třívrstvém zásahovém oděvu, zásahových botách přilbě a dýchacím přístrojem o váze 9,5 kg, který sloužil pouze jako zátěž.

Výsledky

  1. Pavel Kouřík – 4:36,06
  2. Antonín Rendl – 5:19,06
  3. Ondřej Klíma – 5:38,36

    S náročnou tratí si podle očekávání nejlépe poradil domácí závodník a člen reprezentace České republiky v TFA, průběžně třetí muž Českého poháru v TFA a profesionální hasič z Domažlic Pavel Kouřík. Ten potvrdil svoji kvalitu a s časem 4:36 se stal absolutním vítězem soutěže.

V kategorie nad 35 let kraloval zkušený matador Antonín Rendl z České kubice následovaný Petrem Peckou z Jihočeského kraje, který si v Českém poháru suverénně drží druhé místo v kategorii C.

Hlavní ceny do soutěže věnovali: Omexom GA Energo, Vochoc Good Pro, Dräger, Mattoni, DSD metal plus, Probo, Shell, Obec Díly, Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Požáry.cz, Domažlický deník.

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledková listina.pdf zobrazit online PDF 195 kB
Seriál: Šumavská liga v disciplínách TFA