Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Spůlský železný hasič již tradičně zahájil další ročník Šumavské ligy v disciplínách TFA

Dne 1. 6. 2019 se uskutečnil již sedmý ročník soutěže Spůlský železný hasič. Letošní ročník byl součástí 6. ročníku seriálu soutěží pod názvem Šumavský hasič v disciplínách TFA, a to opět jako jeho první závod.

Tento seriál je v letošním roce pořádán sbory dobrovolných hasičů z klatovského okresu a okresu Plzeň – jih, konkrétně SDH Spůle, SDH Luby, SDH Plánice, SDH Horažďovice, SDH Strážov a SDH Přeštice. Sobotní soutěže se zúčastnilo celkem 27 závodníků, kteří zastupovali celkem 20 sborů dvou krajů.

I přesto, že v týdnu před soutěží vydatně pršelo, počasí nám nakonec opět přálo a soutěž proběhla za krásného a slunečného dne.

Trať, která zahrnovala tradiční disciplíny: roztažení dvou proudů hadic „B“, hammerbox, vytažení zátěže na lešení, svinutí dvou hadic „B“, přenos 30 kg kanystrů na stanovenou vzdálenost, překonání bariery, odtažení figuríny po určené trase, připojení proudnice na monitor a pronesení zátěže tunelem se sníženým profilem, byla umístěna z menší části na zpevněném povrchu, její větší část se pak nacházela na posekané louce.

S tratí si nejlépe poradil Lukáš Pernikl (SDH Černíkov, Plzeňský kraj) a to v čase 237,09 s, na druhém místě doběhl Roman Kohout (SDH Plánice, Plzeňský kraj) s časem 237,31 s., na třetím Jakub Brousil (SDH Lom, Jihočeský kraj) 241,31 s.., celá výsledková listina je uvedena v příloze. Lze však konstatovat, že každý, kdo se trať odvážil absolvovat – a to s jakýmkoli výsledkem – zaslouží obdiv.

SDH Spůle by tímto chtělo poděkovat hlavním sponzorům: Pavlu Strolenému, pod jehož záštitou probíhá letošní ročník Šumavské ligy, firmám VOCHOC s.r.o., Pivovar Belveder Železná Ruda, Bohumil Hlaváč – Vinotéka U Draka, Dräger Safety s.r.o.. Velký dík patří firmám COALEX s.r.o., Jan Zeman – Zeman COLOR, ELKO – velkoobchod nápojů s.r.o., které podpořily naší soutěž, a našemu mediálnímu partneru – Požáry.cz. V neposlední řadě bychom chtěli poděkovat Městu Janovice nad Úhlavou a HZS Plzeňského kraje za pomoc a podporu při pořádání této soutěže. Velký dík samozřejmě směřuje všem, kteří se na úspěšném průběhu soutěže podíleli.

Pevně doufáme, že se závod závodníkům i divákům líbil a v příštím roce se opět setkáme na této bezesporu náročné soutěži.

Šumavská liga je tedy zahájena a po soutěži ve Spůli následují další soutěže Šumavské ligy, a to v Lubech 22. 6. 2019, v Plánici – 6. 7. 2019, Horažďovicích – 10. 8. 2019, Strážově – 17. 8. 2019 a Přešticích – 24. 8. 2019.

Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky - Spůle.pdf zobrazit online PDF 202 kB
Seriál: Šumavská liga v disciplínách TFA