Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pražští hasiči nasadili při požáru střechy průmyslové haly v Kyjích Cobru

Ve čtvrtek 29. listopadu 2018 v 07:29 hodin zasahovalo šest profesionálních a tři dobrovolné jednotku v ulici U Technoplynu v pražských Kyjích u ohlášeného kouře ze střechy provozní haly průmyslového areálu.

Průzkumem po výškové technice bylo zjištěno, že požár je v mezistropí pod plechovou střechou. Hasiči na vyhledání ohniska požáru použili termokameru a plameny lokalizovali pomocí speciálního zařízení Cobra.

Přečtěte siCold Cut System Cobra je užitečným pomocníkem hasičů, možnosti využití se stále rozšiřují

Po osmé hodině ranní došlo k redukci jednotek, hasiči rozebírali stropní podhledy a dohašovali doutnající minerální izolaci na ploše 10 × 8 metrů. Rozsah škod a příčina požáru je předmětem dalšího šetření.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet
Seriál: Hasicí zařízení COBRA

Dvě jednotky pražských profesionálních hasičů a dobrovolní hasiči z Dolních Měcholup zasahují v areálu OC Europark u ohlášeného kouře pod fasádou budovy. Zjištěno bylo žhnutí pod pláštěm fasády, hasiči používají vysokotlakou vodu na lokalizaci požáru.

Menší požár probíhal pod obklady pláště budovy, nasazeno bylo i speciální zařízení Cobra. Požár je lokalizován, hasiči spolu s hasičským vyšetřovatelem zjišťují zdroj požáru a jeho příčinu.