Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch ve školní laboratoři v Dolní Poustevně byl námětem výcviku dobrovolných hasičů

V pondělí 24. června 2019 se na základní škole v Dolní Poustevně ozval výbuch ze školní laboratoře. Jen chvíli na to byla zahájena evakuace všech osob, která odstartovala výcvik hasičů z Dolní Poustevny a nedalekého Vilémova.

Zatímco všichni žáci a žákyně opouštěli budovu, k události dorazil z nedaleké zbrojnice velitelský automobil následovaný třemi cisternami dvou dobrovolných jednotek.

Přečtěte siS nákupem velitelského Fordu Ranger pomohla obci Dolní Poustevna Evropská unie

Několik skupin hasičů v dýchacích přístrojích důkladně prohledávalo budovu školy, někteří žáci utrpěli zranění a bylo potřeba bezvládná těla nalézt a transportovat ven ke zdravotníkům.

Další skupina zasahovala přímo v zakouřené školní laboratoři. Z ní byla vynesena i tlaková lahev, kterou následně další hasiči venku ochlazovali vodním proudem.

Přečtěte siHasiči z Dolní Poustevny pojali výběr nové cisterny moderně, jejich Tatra má automatickou převodovku a zářivě červenou barvu

Závěrečným „zpestřením“ výcviku byl kolaps zasahujícího hasiče v suterénu. Během několika desítek vteřin k němu přispěchali jeho kolegové a stejně jako všechny studenty ho vynesli ven, do bezpečí.

Přečtěte siHasiči v Dolní Poustevně mají zrekonstruovanou zbrojnici, parkují v ní nový Ford Ranger a Tatru Terrno
Sdílet