Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost PBI nastavuje nové standardy v ochraně hasičů, z jejích materiálů vyrábí GoodPRO i DEVA

Společnost PBI je v čele kvalitativních inovací a pokroku ve vývoji lehkých a prodyšných materiálů, které hasiče mimořádně chrání před teplem i plamenem a snižují riziko tepelného stresu.

Sortiment tkanin společnosti PBI se stal preferovanou volbou požárních sborů po celém světě a je právem v první linii při ochraně hasičů.

Volba spolupráce pouze s nejlepšími výrobci látek v dodavatelském řetězci zajišťuje, že každý produkt PBI bude fungovat na nejvyšší úrovni požadované v moderním hasičském a záchranném sboru.

Úzký pracovní vztah společnosti s jejím dodavatelským řetězcem je klíčovým faktorem pro pokračující investice do výzkumu a inovací, jejichž výsledkem jsou produkty, které nastavují nové standardy v oblasti pohodlí a výkonu.

Taková spolupráce podněcuje vývoj široké řady strukturálních protižárových vrchních tkanin navržených speciálně pro různé potřeby hasičských sborů. To zahrnuje např.: PBI Matrix, PBI Max, Titan 1260 a Ibena X55.

Mimořádnou odolnost PBI materiálů proti plameni potvrzují četné nezávislé testy popálenin prováděné v oficiálních evropských zkušebnách podle metodiky ISO 13506 zejména v laboratoři BTTG.

Především si ale všechny tkaniny PBI včetně PBI Max zachovávají vynikající pevnost v tahu i po přímém vystavení ohni a vysokým teplotám. PBI materiály se ani po extrémním tepelném zatížení nesráží, nekřehnou a nelámou se.

To znamená, že je pak lépe chráněna celistvost vnitřních vrstev zásahového oděvu a přenos jakéhokoli sálavého tepla je pomalejší, což poskytuje hasičům více času na únik do bezpečí i v situaci, jako je kritický zášleh plamene.

PBI ochrana před vystavením teplu a plameni byla ověřena mnoha nezávislými testy i léty praktických výkonů při hasičských zásazích.

Jednou z největších výzev pro bezpečnost hasičů je riziko, které představuje tepelný stres. Může způsobit mnoho problémů, od svalové únavy a snížené kognitivní funkce až po kardiovaskulární zátěž a zástavu srdce.

Výzkum ukázal, že více hasičů zemře při plnění povinností na zástavu srdce než z jakékoli jiné příčiny. Jedním z paradoxů ochrany hasičů je, že vícevrstvé hasičské oděvy určené k ochraně nositele před teplem a plameny mohou potenciálně přispívat ke zvýšení tělesné teploty, která spouští tepelný stres.

Proto je tak důležité, aby vnější tkanina, která má primární roli v ochraně před teplem a plamenem, byla navržena tak, aby zmírnila riziko tepelného stresu.

Všechny tkaniny PBI jsou navrženy tak, aby nabízely maximální tepelnou ochranu zvenčí a zároveň poskytovaly vysokou úroveň prodyšnosti a pohodlí, aby se snížilo riziko tepelného stresu.

Jsou přirozeně odolné proti ohni, a to se časem nezmenšuje, i přes tvrdé opotřebení a časté praní. Protože se při vystavení plameni a vysokým teplotám nestanou křehkými, nesráží se ani se nelámou, což je jedna z charakteristik jiných především aramidových tkanin.

Za téměř 40 let od začátku podnikání v Charlotte v Severní Karolíně v USA si PBI Performance Products vytvořila velkou reputaci za spolehlivou ochranu bez kompromisů, která je uznávána po celém světě.

Značkové zásahové oděvy pro hasiče z oficiálních PBI materiálů vyrábí v České republice společnosti GoodPRO a DEVA.

advertorial
www.pbi-int.com
Sdílet
Seriál: Firma GoodPRO