Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POŽÁRY.cz vydávají Nosáčovy příběhy. Kniha s legendárními hasičskými obrázky bude k dostání na Pyrocaru

Mnoho let už uběhlo od prvního obrázku hasiče-nosáče zveřejněného na webu POŽÁRY.cz. Kresby nosatého hasiče od Tomáše Šustra potkávají čtenáři webu v sekci Vzdělávání a na sociálních sítích.

První Nosáč, jak ho dnes známe, vznikl během autorova studia strojníka požární ochrany na střední škole; lze tedy říct, že je od narození hasičem.

Když se podíváte na obrázky ze začátků fungování na webu POŽÁRY.cz a dnes, je to obří kus práce, která je za kreslířem-hasičem Tomášem Šustrem. Web POŽÁRY.cz mu dal příležitost dostat jeho vtipné obrázky mezi širokou hasičskou veřejnost.

Dvousetstránková kniha s pevnou vazbou ve formátu A5 má přinášet radost, vytvářet úsměvy a odlehčit někdy třeba i vážná témata v hasičině. Premiérově ji lze koupit na hasičském festivalu PYROCAR 2023, ve stánku firmy Pavliš a Hartmann – v „požárovém oddělení“.

Tomáš vtipně glosuje aktuální hasičské dění – nejen zásahy, ale i problémy dobrovolných nebo profesionálních hasičů.

Snažím se do každého obrázku dát trochu vtipu, někdy si i rýpnu do určité skupiny lidí nebo jednotlivců, ale vždy jen se snahou o pozitivní reakci. V nedávné době jsem pro zábavu přidal i hadicový klíč a zvíře jakéhokoliv druhu.

Ty dnes najdete na devíti z deseti obrázků. To, kam se Nosáč dostal, by se nikdy nepovedlo bez podpory kamarádů, kolegů, kluků z Požárů, rodiny, dětí, a hlavně milované manželky Endy, která mě nejen podporuje, ale pomáhá mi i vymýšlet nové a nové obrázky, což je častokrát nejtěžší část celého procesu,

dodává exkluzivně pro náš web Tomáš Šustr.

POŽÁRY.cz najdete také na sociálních sítích Facebook, Twitter, YouTube a nově i Instagram

Mockupy od yeven_popov z Freepik.com

Sdílet
Seriál: Pyrocar