Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fotografická soutěž „Já, hasič“ odhalí pohled nejen na boj s živly

Společnost Magnus Regio vyhlašuje fotosoutěž pro všechny, které fascinuje život dobrovolných a profesionálních hasičů. Organizátoři soutěže s názvem „Já, hasič“ chtějí podpořit nejen talentované fotografy, ale také díky jejich snímkům poukázat na hasičské povolání ze všech úhlů.

Ilustrační foto

Do soutěže se může přihlásit kdokoli, kdo zašle maximálně tři fotografie prostřednictvím internetové přihlášky na adrese www.moravskehospodarstvi.cz (dostupná od 1. března). Zároveň s nimi pak zašle CD na adresu pořadatele.

„Tématem musí všechny snímky odpovídat práci hasičských sborů a jednotek, a to dobrovolných i profesionálních. Mohou se týkat jak zásahů v terénu, tak soutěží nebo činnosti podporující společenský a kulturní život v obci. Podmínkou je také pořízení fotografie na území moravských a slezských krajů,“ uvedl šéfredaktor Moravského hospodářství Roman Müller.

Soutěž začíná 1. března 2011 a uzávěrka soutěže je 20. července 2011. Odborná porota následně vybere třicet nejlepších fotografií, které budou od 5. září do 30. října zveřejněny na webových stránkách www.moravskehospodarstvi.cz.

Po ukončení hlasování pak organizátor vyhlásí absolutního vítěze. Ten získá voucher v hodnotě deseti tisíc od společnosti NIKON. Třicet nejlepších fotografie pak bude vystaveno v brněnské galerii Plamínek v sídle Jihomoravské plynárenské.

Podrobná pravidla a přihlašovací formulář naleznou zájemci od 1. března na stránkách www.moravskehospodarstvi.cz.

Harmonogram a pravidla soutěže

  • Fotografie mohou lidé zasílat od 1. března do 20. července 2011
  • Hlasování na webu www.moravskehospodarstvi.cz potrvá od 5. září do 30. října 2011
  • Vyhlášení vítězů se uskuteční na slavnostním setkání finalistů v polovině listopadu
Sdílet
Seriál: Dobrovolní hasiči roku