Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

14. ročník mezinárodní výstavy FirEco 2019 proběhl v Trenčíně

14. ročník mezinárodní výstavy hasičské, záchranářské a zabezpečovací techniky FirEco 2019 se uskutečnil ve dnech 2. – 4. května 2019 v areálu Expo Center Trenčín.

První den veletrhu proběhla konference s tématem „Bezpečnost a inovace v automobilovém průmyslu“, zúčastnilo se jí na 300 posluchačů.

Druhý den se uskutečnilo za přítomnosti slovenské ministryně vnitra a prezidenta HaZZ předávání nových záchranářských vozidel Toyota 6×6 s vysokou průchodností terénem. Budou zařazena do modulu „Pozemné hasenie lesných požiarov s využitím vozidiel“ a umístěna na stanicích v Popradu, Bánské Bystrici a Bratislavě.

Při příležitosti oslav sv. Floriána došlo také k oceňování slovenských příslušníku Hasičského a záchranného zboru. Ministryně je ocenila za dlouhodobé a příkladné plnění služebních povinností a za svědomitou a obětavou práci v HaZZ.

V průběhu celého veletrhu připravili profesionální a dobrovolní hasiči pro návštěvníky několik ukázek. Předvedli hašení požáru v domácnostech, vyprošťování zraněných osob z vozidel, hašení automobilu i hašení z bambi vaku pod vrtulníkem. K vidění byla i činnost USAR týmu.

Samozřejmostí pak byla přehlídka současné moderní hasičské techniky, nechyběla ani vozidla od nástavbářů z České republiky.

Sdílet
Seriál: Veletrh FIRECO