Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První Dräger Day je minulostí

V sobotu, 28. 5. 2011 na centrální požární stanici Liberec proběhla první z řady celkem čtyř zatím naplánovaných akcí s názvem Dräger Day.

Co to vlastně je, ten Dräger Day? Ve zkratce řečeno, je to nablížení firmy Dräger stávajícícím i možným budoucím uživatelům dýchací techniky, měřících přístrojů a ostatních prostředků této značky, kteří pocházejí z řad profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek.

Liberecký ,,D Day" byl tedy první z řady zatím čtyř těchto naplánovaných akcí. Co na ní mohl návštěvník spatřit? V první řadě to byla prezentace nových vzduchových dýchacích přístrojů řady PSS 3000 a PSS 5000. Každý si je mohl na místě vyzkoušet společně s maskou FPS 7000 a to jak s kandahárem, tak i náhlavním křížem. Dýchací přístroj PSS 3000, který je určený především pro jednotky dobrovolných hasičů, vám server POŽÁRY.cz podrobně představí během letních prázdnin, neboť ho redakce bude mít k dispozici na testování. Každopádně prvotní dojem je dobrý, a to i dle slov návštěvníků akce.

Dále byla možnost vyzkoušet si přilby Dräger HPS 3100, tyto helmy jsou určeny pro široké spektrum použití všude tam, kde není zapotřebí nosit standartní ,,těžkou“ přilbu, tedy lezecké práce, likvidace požárů na volném prostranství, technické zásahy apod. HPS 3100 vám po čase bude také podrobně představena v redakčním testu. Kromě lehké varianty zde byla předvedena i klasická přilba HPS 6200, která se vyrábí v ČR.

Součástí akce bylo i předvedení termokamery a mrtvého muže od firmy Dräger. Toto vše bylo možné vyzkoušet si ve venkovním stanu. Uvnitř budovy v prostorách dílny chemické služby servisní technik firmy předváděl testování přístrojů na zařízení Testor. Proběhla také videoprezentace výrobků firmy. Celkově lze říct, že se akce vydařila, zúčastnili se jí hasiči HZS Libereckého kraje, spousta z nich je zároveň i členy dobrovolných jednotek na Liberecku, dále hasiči i hasičky dobrovolných jednotek Liberecka a také zástupce libereckých drážních hasičů (HZS SŽDC).

Druhý Dräger Day se koná již příští týden, přesně v sobotu, 4. 6. 2011 od 09.00 hod. tentokrát v Plzeňském kraji na centrální požární stanici Klatovy. Přijďte, budete vítáni!

Pokud bude o Dräger Day zájem, seznam těchto akcí se rozšíří i na další kraje.

Sdílet
Seriál: Dräger day