Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dräger Night se vydařila

Dne 24. 8. 2011 proběhla ve večerních hodinách již čtvrtá část ze série akcí firmy Dräger, připravených pro hasiče. Hostila jí požární stanice v Rychnově nad Kněžnou.

Pro začátek si připomeňme, co akce Dräger Day je, v tomto případě nesla přívlastek Night. Jedná se o nablížení firmy a jejích produktů stávajícím či potencionálním uživatelům. Dräger přivezl do na rychnovskou stanici na prezentaci a vyzkoušení novou řadu dýchacích přístrojů řady PSS – modely PSS 3000, 5000 a 7000, dále termokamery a další osobní vybavení pro bezpečnost hasičů při zásahu včetně přileb stejné značky HPS 3100 a 6200.

Akce byla naplánována na velitelský den v rámci místních jednotek SDH, pro jejich členy si Dräger ve spolupráci s hasiči z PS Rychnov nad Kněžnou připravil i praktickou zkoušku činnosti v dýchací technice v zakouřeném prostoru. V podzemní místnosti stanice vznikl improvizovaný polygon, kde se nacházely části nábytku a jiných předmětů, který byl pomocí filmařského vyvíječe kouře zadýmen. Dobrovolní hasiči měli v rámci výcviku i termokameru za účelem usnadnění pohybu v dýmu a také pro hledání osob či předmětů.

Do polygonu šla vždy tříčlenná skupina hasičů, jenž byla nejdříve poučena o činnosti jako takové + BOZP a samozřejmě i o funkci termokamery a dýchacího přístroje. Některé přítomné jednotky disponují dýchací technikou Dräger, takž pro ně to ni až tak nového nebylo, pokud si jejich členové vzali starší model IDP, v případě, že si někdo chtěl vzít na vyzkoušený dýchací přístroj nové řady PSS, musel s ním být seznámen. Poté byla trojice hasičů uvedena svými profesionálními kolegy do suterénu, kde vstoupila do improvizovaného polygonu s cílem vyzkoušet si pohyb v zadýmeném prostoru, termokameru a vyhledávání.

Možnost praktické zkoušky dýchací techniky a termokamer Dräger ocenili všichni, protože to není jen všeneříkající její osahání v ruce u stánku.

V rámci akce Dräger Night byla k vidění i vystavená technika z místní hasičské stanice a také automobily přítomných dobrovolných jednotek.

Kolem 18té hodiny na dvůr rychnovské stanice přijela kolona vozidel, v jejímž čele jela dvojice historických hasičských veteránů. Jednalo se o jízdu v rámci propagace akce Pyrocar, která zde měla cíl středeční cesty.


Firma Dräger vás tímto také zve na svůj stánek, který bude mít na setkání hasičských vozidel a jejich osádek, konaném na přibyslavském letišti pod názvem Pyrocar ve dnech 26–28. 8. 2011.

Sdílet
Seriál: Dräger day