Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ministr vnitra dostal v Pardubicích perníkové hasičské vozidlo

Ministr vnitra Jan Kubice, první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jaroslav Hruška a náměstkyně ministra vnitra pro ekonomiku a provoz Miroslava Oliveriusová v pondělí 16. ledna 2012 navštívili Pardubický kraj.

Ten se stal již čtvrtým krajem v republice, který ministr navštívil v rámci pracovních cest po krajích. Delegace ministerstva vnitra se nejprve setkala se zástupci krajské policie a poté se zástupci Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje.

„Mým hlavním cílem cest po regionech je prodiskutovat současnou ekonomickou situaci, která je vážná v celé Evropě. Jsem velmi rád, že v Pardubickém kraji se s touto situací snaží oba ředitelé velmi pozitivně vypořádat. Celá návštěva proběhla ve velmi otevřeném a upřímném duchu,“ uvedl ministr vnitra.

Ministr vnitra nejprve diskutoval s ředitelem a náměstky HZS Pardubického kraje o současném stavu hasičů v kraji a debata zamířila i na možné změny související s úsporným opatřením.

Během prezentace Hasičského záchranného sboru byly delegaci představeny největší a nejzajímavější události, které hasiči v kraji během uplynulých let řešili.

Poté ministr zavítal na centrální stanici v Pardubicích, kde si prohlédl výjezdovou techniku. Na krajském operačním a informačním středisku se zajímal především o samotné fungování tísňového volání a provoz na operačním a informačním středisku.

Ministr vnitra Jan Kubice si vyzkoušel i fiktivní oznámení události na operační a informační středisko od vytěžení události operátorem až po vyhlášení výjezdu jednotce hasičů.

Ze stísněných prostor krajského operačního střediska se operátoři přestěhují snad v letošním roce do nové budovy, která je ve výstavbě.

Na závěr setkání předal krajský ředitel hasičů ministru dárek – pardubický perník v podobě hasičského vozidla od krále perníku Pavla Janoše.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet
Seriál: Návštěvy ministra