Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ministr vnitra navštívil Liberecký kraj, v Jablonci diskutoval s hasiči ze směny

V rámci svých pracovních cest navštívil dnes ministr vnitra Jan Kubice Liberecký kraj. V doprovodu s ním přijel první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jaroslav Hruška a náměstkyně ministra vnitra pro ekonomiku a provoz Miroslava Oliveriusová.

Při odpoledním tiskovém briefingu se novináři setkali také s ombudsmankou Policie ČR Blankou Besserovou, ředitelem Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Milanem Frankem a ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje plk. Romanem Hlinovským.

Po příjezdu na stanici libereckých hasičů se delegace zastavila na chvíli u techniky. Zvláště ji zaujalo obojživelné pásové vozidlo švédské výroby Hägglunds BV 206, které je velkým pomocníkem hasičů při povodních.

Během návštěvy ministr vnitra diskutoval s vedením HZS Libereckého kraje o problémech, se kterými se potýkají. Za sbor byla představena i některá úsporná opatření. Na řadu přišly rovněž otázky týkající se směřování HZS ČR obecně.

Pokud by totiž plánovaný rozpočet HZS ČR na rok 2013 měl klesnout zhruba o miliardu korun, udržení současného stavu nebude možné a musely by přijít změny v legislativě. Ministr vnitra Jan Kubice přítomné ubezpečil, že tak daleko by finanční situace neměla zajít.

Z Liberce se delegace přesunula k jabloneckým profesionálním hasičům, kde následovala prohlídka techniky. Ministr vnitra ještě dlouhou dobu rozmlouval s hasiči ze směny a dotazoval se na jejich starosti a představy fungování sboru.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet
Seriál: Návštěvy ministra