Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ministr vnitra si od středočeských hasičů odváží symbolickou sekyrku

Ministr vnitra Jan Kubice pokračuje v pracovních cestách do jednotlivých krajů ČR. V pátek 17. února dopoledne zavítal do Kladna mezi středočeské hasiče. Doprovázeli ho jeho náměstci Jaroslav Hruška a Miroslava Oliveriusová. Do Kladna přijela i ombudsmanka ministerstva vnitra Blanka Besserová.

Na krajském ředitelství ministr se svým doprovodem diskutoval s vedením HZS Středočeského kraje o aktuálních úkolech, které sbor řeší. Krajský ředitel HZS Ing. Miloslav Svatoš v krátkosti představil činnost sboru a na konkrétních příkladech ukázal, jak se i v dnešní složité finanční situaci daří hasičům plnit úkoly, které jim ukládá zákon. Větší část diskuse patřila ekonomickým otázkám a další budoucnosti sboru.

Ministr J. Kubice si poté prohlédl techniku, s níž hasiči vyjíždějí k zásahům. V garážích diskutovat s hasiči.

Na závěr své návštěvy stanice HZS v Kladně, která letos začátkem května oslaví už 60. výročí působení profesionálních hasičů v největším středočeském městě, dostal sekyrku, symbol hasičských tradic.

Pracovní návštěva ve Středočeském kraji pokračovala setkáním s vedením Policie ČR v Praze-Zbraslavi, které otevřel společný tiskový briefing.

foto: nprap. Petr Tůma, KŘ Kladno

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet
Seriál: Návštěvy ministra