Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

HAPPY END CZ radí: Textilní sorbenty jsou vhodné pro absorpci velkých objemů uniklých kapalin

Textilní sorbenty jsou vyrobeny speciální technologií z polypropylenových mikrovláken. Díky tomu získávají vysokou sorpční kapacitu, vysokou odolnost vůči působení chemických látek a kromě toho jsou spalitelné.

Spalováním čistého sorbentu vzniká CO2 a H2O, tedy látky, které jsou v přírodě běžně zastoupeny a jsou spotřebovávány zelenými rostlinami. Režim spalování se řídí především dle látek v sorbentu absorbovaných.

Textilní sorbenty poskytují všestrannou pomoc ve formě koberců, rohoží, sorpčních polštářů, hadů a také velmi užitečných sorpčních norných stěn.

AKCE

HAPPY END CZ, a.s., má pro Vás nové akce, které můžete využít během listopadu a prosince 2013. Na webu www.happyend.cz se s nimi můžete seznámit. V případě jakýchkoli dotazů kontaktujte prosím svého obchodního zástupce nebo zavolejte na bezplatnou linku 800 156 944 a poté Vás bude kontaktovat náš obchodní zástupce.

Textilní sorbenty úklidové jsou dodávány v barvě šedé a jsou určeny pro úklid běžných neagresivních kapalin, emulzí a také olejových a ropných úniků. Textilní sorbenty olejové jsou dodávány v barvě bílé a jsou určeny především pro záchyt ropných látek, olejů a tuků z vodních toků a vodní hladiny.

Textilní norné stěny jsou důležitým a chytrým pomocníkem při zásazích na vodních tocích. Jejich výhodou je možnost napojování do dlouhých řetězců, vysoká sorpční kapacita a také to, že po saturaci zůstávají na vodní hladině.

Instalace norných stěn je možná v řádu několika minut, proto jejich použití brání větším škodám na povrchových vodách.


Textilní sorbenty chemické jsou dodávány v barvě žluté a jsou určeny pro likvidaci úniků nebezpečných agresivních chemikálií. Jejich použitím je možné zabránit škodám většího rozsahu.

Jejich odolnost zajišťuje i bezpečnou likvidaci absorbovaných agresivních látek, kyselin a zásad bez nebezpečí pro zasahující osoby.

Sdílet
Seriál: Více sorpce = méně požárů