Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči testovali průjezdnost břeclavských ulic pro hasičskou techniku

Parkování v ulicích Břeclavi, v nichž mají problém projet hasiči, začali v sobotu prověřovat strážníci Městské policie. 

Akce navazovala na nehodu hasičské cisterny, která v závěru února cestou k zásahu v Palackého ulici havarovala proto, že jeden z motoristů nesprávně parkoval a blokoval část jízdního pruhu.

Strážníci po konzultaci s hasiči vytipovali 30 břeclavských ulic, na nichž motoristé parkují tak, že mohou znemožnit průjezd požárních vozidel, ale situace ohrožuje i bezpečnost silničního provozu. Při první kontrole hasiči spolu se strážníky využili automobilový žebřík, který je zejména při zásazích na sídlištích s vícepatrovými domy nezbytný a přitom má vzhledem ke svým rozměrům největší problémy projet mezi zaparkovanými auty.

Jen v sobotu strážníci ve městě odhalili 52 aut, jejichž majitelé je v rozporu s předpisy zaparkovali tak, že tvořily překážku silničního provozu a záchranáři by se k zásahu nedostali včas. Nejvíce nedostatků při tom našli v ulicích sídliště Na Valtické (16) a Nádražní (12).

Kontroly se zúčastnili také novináři a strážníci neukázněné motoristy na jejich přestupky upozornili informačními letáčky. Akci ale strážníci podle slov velitele Městské policie Ing. Stanislava Hrdličky budou opakovat s tím, že provinilé řidiče budou pokutovat a mohou nařídit i odtah špatně parkujícího vozidla.

Sdílet
Seriál: Průjezdnost komunikací vzhledem k jízdě složek IZS