Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sklad humanitárních oděvů v Ostravě-Hranečníku se plní, hasiči dovezli z věznice již čtvrtou várku

Již téměř 4400 kusů humanitárního oblečení pro děti a dospělé je uloženo od

úterního večera 20. 6. 2012 v hasičském skladu v Ostravě-Hranečníku.

První tisícovka zabavených padělků kalhot, triček, tepláků, zimních bund a kompletů sem putovala po odpárání falešných značek a přešití v ostravské Věznici Heřmanice na konci ledna 2012, druhá část letos v březnu, na konci dubna sem hasiči dovezli dalších 1600 přešitých oděvů a v úterý téměř osm stovek dětských teplákových souprav.

Vybraní odsouzení z Věznice Heřmanice přešívají zabavené padělky značkového oblečení – od listopadu 2011 – v rámci dlouhodobého projektu Humanita, do něhož je zapojena vedle Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) a věznice i Celní správa a Český červený kříž.

Hasiči v úterý odvezli přešité oblečení do svého skladu, ale předtím také přivezli z Čech (ze skladu v Klášterci nad Orlicí) do ostravské věznice dalších 3000 kusů oblečení pro malé i velké k další nutné úpravě. V ostravském skladu a dalších skladech HZS MSK budou připraveny na rozdání postiženým lidem při mimořádných událostech.

HZS MSK vždy ve svém humanitárním skladu oděvy (po přešití ve věznici) roztřídí a uskladní pro jejich další snadnou manipulaci a rychlý výdej. Očekává se, že ve skladu v Hranečníku a v dalších pěti skladech humanitární pomoci, kterými HZS MSK disponuje ve zbývajících pěti okresech Moravskoslezského kraje, může být uskladněno až několik tisíc kompletů pro dospělé i děti – například pro případ pomoci postiženým lidem při povodních či při jiných živelních pohromách.

Stav projektu Humanita k 20. 6. 2012 (zaokrouhleno):

  • Celkem dosud přivezeno z Čech do Věznice Heřmanice:**
    • 12 100 kusů
  • Ve skladu HZS MSK v Ostravě je již uloženo:
    • 4 400 kusů
  • Zbývá upravit odsouzenými:
    • 7 700 kusů

Přislíbeno ze skladů v Čechách:

  • nejméně 250 kusů
Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet