Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Ostravy prezentovali techniku na veřejnosti, cílem bylo také upozornit na blížící se mistrovství světa v cyklistice

Na parkovišti uprostřed areálu Avion Shopping Parku dnes byly na programu ukázky moderní zásahové techniky z ostravských stanic HZS MSK a každou celou hodinu až do 17:00 konkrétní ukázky zásahů hasičských jednotek (lezecké, chemické a vyprošťování zraněné osoby z havarovaného vozidla).

Pod střechou (vedle kavárny u rybiček) byl postaven stan preventivně výchovné činnosti, kde kolegové z odboru prevence, zapojení do programu Hasík, připravili soutěže pro malé i velké z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva.


SERIÁL: Mistrovství světa hasičů v cyklistice 2012


Na třech místech Avion Shopping parku je také od 1. srpna vystavena historická hasičská technika – exponáty Hasičského muzea města Ostravy.

Cílem této akce je mimo jiné upozornit na Mistrovství světa hasičů v cyklistice, jehož slavnostní zahájení se koná příští čtvrtek (23.8.) právě na parkovišti uprostřed Avion Shopping parku v 17:00.

Disciplíny jsou pak na programu v pátek až neděli 24: až 26. 8. 2012 – horská kola, časovka a silniční závod – v Ostravě a Klimkovicích. Mediálním partnerem mistrovství je server POŽÁRY.cz.

Mezi 217 cyklisty a cyklistkami z 15 zemí světa je nejpočetněji (vedle ČR) zastoupena Francie a Itálie.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Seriál: Mistrovství světa hasičů v cyklistice 2012