Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahové rukavice od firmy Holík jsou testovány na unikátním patentovaném stroji, který firma sama vyvinula

Na německém veletrhu A+A bylo k vidění unikátní zařízení, sloužící k tes­tování integrity (neporušenosti) membránových vložek v hotových rukavicích, vyvinuté firmou Holík International s­.r.o.

Veletrh A+A je celosvětově největší veletrh zaměřený na ochranné pomůcky nejen při výrobě nebo v průmyslu, ale i při ochraně hasičů a záchranářů. Veletrh se konal ve dnech 5. – 8. 11. 2013 a stal se v této oblasti nejvýznamnější událostí roku.

Zařízení je schopno otestovat rukavici (membránovou vložku uvnitř) a určit, zda je membrána neporušená a tím pádem plně funkční. Zařízení funguje na principu detekce děr a jiných materiálových defektů, které mohly vzniknout jak při našívání membrány, tak při následné kompletaci rukavice. 

Při výrobě rukavice totiž hrozí riziko prošití nebo poškození membrány, přičemž dodnes neexistovala žádná  metoda, jak takto vzniklé poškození detekovat vizuální nebo jinou kontrolní metodou. Společnost Holík International jako jediný výrobce rukavic na světě disponuje touto technologií, která zaručuje 100% funkčnost membrán.

Stroj testuje již hotové rukavice a je schopen detekovat sebemenší díru nebo poškození membrány. Indikace po testu upozorní obsluhu stroje o velikost nalezené díry či rozsahu poškození. Strojem lze testovat všechny typy membránových rukavic v celé velikostní řadě.

Na základě vývoje a zkušeností s provozem stroje bylo zjištěno, že stroj má 100% úspěšnost detekce a nemůže dojít ani ke špatnému vyhodnocení výsledku měření obsluhou stroje.

Celkově pak stroj zaznamenává počet testovaných rukavic a zároveň počítá špatné a vyhovující kusy. Technologie testování je unikátní tím, že na rozdíl od jiných testovacích membránových strojů testuje “suchou” cestou.

Společnost Holík International s.r.o. získala na technologii a stroj patent. Tímto strojem projdou všechny vyrobené rukavice, zákazník tak bude mít jistotu, že koupil kvalitní a bezchybný výrobek.

Sdílet
Seriál: Veletrh A+A