Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhé memorandum o spolupráci s automobilkou Tatra podepsali hasiči v Kopřivnici

Ve středu 19. 3. 2014 před polednem se na půdě hasičské zbrojnice uskutečnilo slavnostní podepsání memoranda o spolupráci mezi společností Tatra trucks a.s., městem Kopřivnice, jakožto zřizovatelem jednotky a Sborem dobrovolných hasičů v Kopřivnici.

Rok 2014 přináší jednotce kopřivnických hasičů hned několik významných výročí. Jednak si připomene 130 let od založení hasičského sboru v Kopřivnici a taky již 80 let od doby, kdy hasiči začali používat ke službě první automobil, který v roce 1934 nahradil koňské povozy. Jednalo se samozřejmě o automobil značky Tatra.

V těchto souvislostech je podepsání memoranda o spolupráci právě s automobilkou Tatra i hezkou symbolikou.

Memorandum vyjadřuje vzájemnou podporu zúčastněných stran při provozování vozidel Tatra a je naplněním marketingového projektu automobilky známého pod názvem Tatra – nejlepší přítel hasiče. Hasičům to přinese možnost využít technického zázemí automobilky například pro zdokonalovací výcvik strojníků, rozšířit spolupráci při servisování vozidel, technickou podporu apod.

TATRA TRUCKS převzala automobilku Tatra právě před rokem a myslím, že nějaká práce už za námi vidět je. Plníme velkou zakázku v Saúdské Arábii. Jsme na nejlepší cestě k obnovení dodávek Tater pro indickou armádu. Vyhráli jsme teď tendr v ruském Surgutu – a tamní podnik Surgutněftěgaz je ten typ podniku, na nějž tam všichni koukají a co koupí oni, to koupí i další,

připomněl úspěšný rok své společnosti předseda představenstva TATRA TRUCKS a.s. Petr Rusek.

I kdyby nebylo tohoto projektu, stejně bychom s vámi dříve či později zahájili spolupráci. Jste naší domácí jednotkou, odvádíte skvělou práci a my se budeme snažit vám v tom v rámci našich možností pomáhat, dodal Rusek.

Automobilka může na oplátku od hasičů využívat pro své propagační účely fotografie a ostatní vizuální materiály z jejich činnosti na kterých budou prezentovány automobily Tatra. Dalším přínosem může být například i zpětná vazba z provozu vozidel.

Za automobilku podepsal memorandum předseda představenstva Petr Rusek, za Sbor dobrovolných hasičů starosta Adam Fojtík a za město Kopřivnice, jakožto zřizovatele jednotky, místostarosta Miroslav Kopečný. Úvodní slovo přednesl a „hasičské“ dotazy novinářů zodpovídal zástupce velitele jednotky Tomáš Bartoň.

Věříme, že tento projekt posune dosavadní vztahy mezi automobilkou a hasiči na novou úroveň.

Sdílet
Seriál: TATRA - nejlepší přítel hasiče