Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TATRA – nejlepší přítel hasiče již potřetí, tentokrát se memorandum podepisovalo v Lukové, kde mají zachovalou Tatru 138

Společnost TATRA TRUCKS a.s. uzavřela další memorandum o spolupráci s dobrovolnými hasiči, tentokrát se Sborem dobrovolných hasičů Luková.

Akt podpisu memoranda se díky krásnému jarnímu počasí tentokrát odehrál v neformální atmosféře, venku před hasičskou zbrojnicí lukovských hasičů. Začal krátce před půl dvanáctou za účasti tiskového mluvčího TATRA TRUCKS a.s. Andreje Čírtka a starostky Lukové, paní Miroslavy Fojtů. Kulisou pro akt podpisu byla perfektně zachovalá CAS 32 Tatra 138 lukovských hasičů.

Jako první hasiče pozdravil tiskový mluvčí Tatry Andrej Čírtek. „TATRA se v minulém roce dostala zpět do rukou českých majitelů, kteří automobilku úspěšně restrukturalizují a daří se jim obnovovat zašlou slávu značky. Jednou z důležitých součástí image té nové Tatry je i právě tento projekt. Proto jsme potěšeni, že s námi chcete spolupracovat a budeme mít radost, pokud vám ve vaší činnosti budeme moci pomoct tím, že budete mít pro Vaši techniku to správné poradenství, ty správné manuály, nějaký ten náhradní díl nebo třeba výcvik na našem polygonu,“ řekl Čírtek.

TATRA TRUCKS a.s. se stala vlastníkem podniku Tatra Kopřivnice na základě jeho koupě v dražbě konané v březnu 2013. K dražbě podniku došlo v důsledku dlouhodobé neschopnosti bývalého vlastníka, společnosti TATRA a.s., plnit své závazky. TATRA TRUCKS a.s. je vlastněná českými podnikateli Jaroslavem Strnadem a René Materou. Za tři měsíce od změny vlastníka se podnik dostal zpět do černých čísel, když vykázal provozní zisk téměř 84 milionů korun při celkovém obratu více než 762 milionů korun. Novému managementu se daří postupně získávat zpět důvěru bank, subdodavatelů i zákazníků. V roce 2013 splnil cíl vyrobit přes 800 vozidel, což je stoprocentní nárůst oproti roku 2012.

„Jsme rádi, že k této spolupráci dochází. Když už tady tuto techniku máme, tak nám záleží na tom, aby byla v náležitém stavu a aby fungovala jak má,“ komentovala stanovisko obce starostka Fojtů. „Naše cisternová automobilová stříkačka Tatra 138 pochází z roku 1969, kdy byla dodána podnikovým hasičům v národním podniku Tesla Lanškroun. K nám se dostala v roce 1988 a v roce 2004 prošla kompletní generální opravou, při níž jsme kladli důraz na to, aby se nám zachovala v co nejpůvodnějším stavu. Pokud nám automobilka Tatra v jejím udržování – což není lehký úkol – bude ochotna pomoci, budeme rádi,“ konstatoval velitel výjezdové jednotky SDH Luková Luboš Klubrt.

Po vystoupeních zástupců signujících stran následoval samotný podpis memoranda o spolupráci. V budoucnu budou automobilka a hasiči spolupracovat například na zajištění akcí pro veřejnost a na propagaci značky TATRA výměnou například za originální náhradní díly za zvýhodněné ceny či za pomoc při výcviku řidičů-strojníků výjezdové jednotky SDH Luková.

Sdílet
Seriál: TATRA - nejlepší přítel hasiče