Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Tři osobní vozidla se střetla v Masarykově ulici v Častolovicích. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z rychnovské stanice a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí. Po nehodě si stěžovaly na bolest dvě osoby, byly předány do péče ZZS. Hasiči místo události zajistili, zabezpečili havarovaná vozidla proti vzniku požáru a odpojili autobaterie.

Na silnici unikly provozní kapaliny, které jednotky zasypaly sorbentem a zlikvidovaly. Následně hasiči odtlačili vozidla mimo komunikaci tak, aby dále neblokovala provoz. Po dobu zásahu bylo místo kolem nehody průjezdné kyvadlově.

K nahlášenému požáru osobního automobilu vyjely do obce Zvěstov jednotky HZS Vlašim a SDH Zvěstov. Po příjezdu na místo bylo potvrzeno, že vozidlo je zcela zasažené ohněm. Majitel jej stihl vytlačit z garáže a tak nedošlo k další škodě.

Jednotky použily k hašení jeden vysokotlaký vodní proud. Zhruba hodinu od nahlášení události byl požár zcela zlikvidován. Příčinou požáru bylo nedbalostní jednání a škoda byla vyčíslena na 150 000 korun.

V katastru části Dvůr Králové nad Labem – Verdek havaroval na silnici č. 299 osobní automobil. Po svém příjezdu našli hasiči vozidlo převrácené na střechu mimo komunikaci, osoba byla již z vozu venku, do péče si ji převzali záchranáři.

Hasiči zajistili místo události, zabezpečili havarovaný automobil a pomohli s usměrněním dopravy. Následně si místo zásahu převzali policisté a hasiči se vrátili zpět na stanici.