Čtvrtek 9. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště zasahovali ve Starém Městě, kde ve směru na Velehrad řidič osobního vozidla narazil do vozidla autoškoly. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.

Lehké zranění utrpěla žákyně autoškoly, která skončila v péči záchranářů. Hasiči nakonec provedli úklid vozovky a poté se vrátili zpět na svou stanici. Příčinu nehody šetří dopravní policisté.

Profesionální hasiči z Náchoda spěchali do části Hronov – Žabokrky, kde na silnici č. 303 došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, motocyklu a autobusu. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, hasiči jí poskytli první předlékařskou péči a následně si ji do svých rukou převzali záchranáři.

V autobuse cestovalo při nehodě deset osob, nikdo neutrpěl žádné zranění. Jednotka zajistila místo události a následně jej předala policistům.

Na silnici I. třídy č. 19 v katastru obce Ratibořské Hory likvidovaly všechny složky integrovaného záchranného systému následky nehody dvou osobních aut. Jednalo se o vozy továrních značek Seat Leon a Škoda Fabia combi. Po srážce ve Fabii zůstala zaklíněná zraněná řidička.

Na její vyproštění museli profesionální hasiči ze stanice Tábor použít hydraulické vyprošťovací zařízení. Na zádové desce hasiči zraněnou vytáhli z auta a transportovali do vakuové matrace. Po prvotním ošetření pak byla do nemocnice transportována letecky.