Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hořic a HZS podniku Čepro Cerekvice vyjely na hlavní silnici č. I/35 mezi Hradcem Králové a Hořicemi. V obci Klenice, u odbočky na Stračov, se střetla dvě nákladní vozidla. Nehoda se obešla bez zranění obou řidičů. Hasiči zajistili vůz, který narazil do zadní části jiného vozidla, proti požáru a odpojili autobaterii.

Dále zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny a po vyšetření nehody Policií ČR odtáhli nákladní vůz s přívěsem mimo komunikace. Následně očistili vozovku od použitého sorbentu, střepů a plastových částí.

Českokrumlovská jednotka byla povolána na komunikaci č. 162, kde v katastru obce Větřní havaroval osobní automobil značky Peugeot 206. Peugeot zůstal ležet na střeše uprostřed silnice. Velitel zásahu si během průzkumu, kdy hasiči zjistili, že není nutné vyproštění osádky, vyžádal automobilový jeřáb ze stanice České Budějovice.

Hasiči pak převrátili Peugeot zpět na kola a odtlačili mimo vozovku. V půl jedenácté, poté, co pomohly s naložením auta na vůz odtahové služby, pak obě jednotky zásah ukončily a odjely zpět na své stanice.

Osobní auto sjelo na silnici mezi obcemi Filipova Hora a Maxov do příkopu. V 8:23 hodin operační středisko vyhlásilo poplach hasičům v Domažlicích. Hasiči poskytli předlékařskou pomoc zraněnému řidiči, z důvodu podezření na poškození páteře mu nasadili krční límec a stabilizovali ho pomocí páteřní dlahy.

Po příjezdu ZZS hasiči přendali do vakuových nosítek a přenesli ho do sanitky. Dále hasiči pomohli naložit auto na odtahovou službu. Nehoda uzavřela jeden jízdní pruh silnice, hasiči řídili provoz kyvadlově.