Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka hasičů z Přelouče vyjela k nehodě do Lohenic na nájezd na dálnici D11. Osobní vozidlo zde skončilo na pravém boku. V době příjezdu hasičů na místo byl již řidič mimo vozidlo a v péči zdravotnické záchranné služby. Hasiči odpojili akumulátor a zabezpečili vozidlo, které bylo na alternativní pohon LPG tak, aby nedošlo k požáru.

Dále zamezili úniku provozních náplní. Místo nehody bylo předáno policistům, kteří zjišťují, co bylo příčinou nehody a jednotka hasičů se vrátila zpět na stanici.

Profesionální hasiči ze stanice Tábor byli vysláni do obce Rataje k ohlášenému požáru automatické pračky umístěné ve sklepě rodinného domu. Zároveň byly svolány dobrovolné jednotky obcí Rataje a Bechyně. Ještě před příjezdem hasičů požár lokalizoval místní dobrovolný hasič.

Bechyňská dobrovolná jednotka zahájila odvětrání pomocí přetlakové ventilace. ZZS si převzala jednu osobu, která se nadýchala zplodin hoření. Táborští hasiči pak na závěrečný průzkum použili termokameru, aby vyloučili, že se požár rozšířil. Vzniklá škoda činí 30 000,–, příčinou vzniku požáru byla technická závada.