Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Nového Bydžova, z Hradce Králové ze stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Nechanic byli přivoláni k požáru sazí v komíně v domě v Nerošově. Při příjezdu hasičů na místo šlehaly z komína plameny. Hasiči v dýchacích přístrojích objekt zkontrolovali.

Jednotky začaly s ochlazováním střechy pomocí jednoho proudu C a pronikly na půdu ke komínovým dvířkům. K hašení použily prášek a komín vymetly. K rozšíření požáru mimo komínové těleso nedošlo a událost byla beze škod. Majiteli bylo zakázáno komín, až do revize, používat.

Na silnici I. třídy č. 20 u Radčic zasahovala profesionální jednotka ze stanice Vodňany u dopravní nehody dvou osobních automobilů továrních značek Renault Megane a Mercedes Benz. V době příjezdu hasičů byla řidička Mercedesu již v péči lékaře ZZS, hasiči následně pomohli odvést do sanitky i řidiče vozu Renault.

Zároveň u havarovaných aut provedli protipožární opatření a opatření pro zamezení úniku provozních kapalin. Již vyteklé provozní látky na silnici zasypali sorbentem. Vodňanská jednotka dále spolupracovala s policisty při řízení provozu na komunikaci. Když policisté nehodu vyšetřila, otlačili hasiči obě auta na kraj vozovky a místo nehody po naložení aut na vůz odtahové služby uklidili.

Následky nehody likvidovali profesionální hasiči ze stanice Třeboň ve Vodárenské ulici v Třeboni. Jednalo se o nehodu osobního automobilu, který narazil do stromu. Nehoda se obešla bez zranění, hasiči pomohli zdravotníkům s ošetřením jedné zraněné osoby.

Zároveň u havarovaného auta provedli protipožární opatření. Pro vyproštění auta bylo nutné sražený strom rozřezat a odklidit. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Zásah hasičů byl ukončen před 17. hodinou.