Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici II. u obce Vrbice zasahovala profesionální jednotka ze stanice Vimperk u dopravní nehody dodávky tovární značky Peugeot Boxer. Při nehodě byl zraněn řidič dodávky, v době příjezdu hasičů byl již ošetřován ZZS.

Hasiči u dodávky provedli protipožární opatření a sorbentem zasypali vyteklý motorový olej. Poté nehodu předali policistům k šetření a vrátili se na stanici. Na místo nehody se pak vimperská jednotka vrátila krátce před 15. hodinou k dokončení úklidu vozovky.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem byli v 11:30 přivoláni do Petroviček k dopravní nehodě osobního automobilu zn. Škoda Fabia, který narazil do mostku. Řidič utrpěl zranění a byl odvezen do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Na místo se dostavil také vrtulník letecké záchranné služby, který však nebyl potřeba a odletěl zpět. Vozidlo bylo naloženo na odtah a hasiči uklidili komunikaci.

Ve středu 2. března 2016 osm minut po jedenácté hodině dopoledne vyhlásilo operační středisko poplach profesionálním i dobrovolným hasičům v Nýřanech a vyslalo je k dopravní nehodě osobního auta. Vozidlo se na konci města poblíž čerpací stanice převrátilo přes střechu a skončilo v příkopě na kolech. Do příjezdu ZZS hasiči pečovali o 3 zraněné osoby. Z vozovky odstranili uniklé provozní kapaliny pomocí sorbentu. Po dobu zásahu a policejního šetření hasiči na místě řídili dopravu.

Profesionální jednotka ze stanice Tábor vyjela ve svém městě do části Náchod, kde došlo k dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do železničního viaduktu. Při nehodě utrpěly zranění dvě osoby, vyproštění nebylo potřeba. Hasiči u auta provedli protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policisty pak hasiči dokončili úklid vozovky a krátce před půl devátou se vrátili zpět na základnu.