Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ke střetu osobního vozidla a cyklisty vyjeli profesionální hasiči z Hořic k obci Chomutice. Při příjezdu jednotky na místo byl zraněný cyklista v péči záchranné služby. Hasiči nasvítili místo nehody pro přistání vrtulníku Letecké záchranné služby Hradec Králové, která zraněného cyklistu přepravila do nemocnice.

Hasiči zkontrolovali, zda z osobního vozidla neunikají provozní kapaliny a zajistili ho proti požáru. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Z dosud nezjištěných příčin došlo v bytě v panelovém domě v Zavadilské ulici v Táboře k požáru. Zasahující táborští profesionální a dobrovolní hasiči dostali požár rychle pod kontrolu, úplnou likvidaci pak velitel zásahu nahlásil přibližně za hodinu.

Zdravotníci ZZS si do své péče převzali dvě osoby s podezřením na nadýchání zplodinami hoření, jednu z nich odvezli do nemocnice. Zakouřený byt jednotka odvětrala pomocí přetlakové ventilace, závěrečný průzkum hasiči provedli termokamerou. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 50 000,–, hodnota uchráněného majetku činí 350 000,–.

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Radnice na požár velkoobjemového kontejneru na domovní odpad do obce Jablečno. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že kontejner je zaplněn ze 3/4 svého objemu a doutná po celé ploše.

Hasiči provedli likvidaci požáru pomocí vysokotlakého proudu vody a po příjezdu jednotky HZS hasiči provedli kontrolu požářiště pomocí termokamery, dohasili skrytá ohniska a provedli závěrečné důkladné prolití kontejneru.

Dopravní nehoda čtyř osobních vozidel se stala na křižovatce ulic Prokopa Holého a Všehrdova v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, kteří po příjezdu na místo zjistili, že po střetu dvou osobních vozidel došlo k poškození dalších dvou zaparkovaných automobilů.

Řidič jednoho z vozidel byl již v péči záchranné služby, která ho převezla do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Po vyšetření a zadokumentování události Policií ČR hasiči odtlačili obě havarovaná auta na odstavné parkoviště. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Následky nehody řešili profesionální hasiči ze stanic Blatná a Strakonice v obci Sedlice. Došlo zde k dopravní nehodě kamiónu, který se převrátil na bok a ze kterého vytekla nafta do blízkého rybníka. Hasiči na hladinu rybníka instalovali norné stěny, čímž naftovou skvrnu zachytili. Skvrnu následně posypali sorbentem.

Norné stěny se sorbentem hasiči na rybníce nechali až do večerních hodin. Krátce před 20. hodinou si pak místo události převzali pracovníci firmy Dekonta.