Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka SDH Velhartice byla povolána k utržené plechové střeše od stodoly vedle rodinného domu. Plechová střecha se v celé části vlivem velmi silného větru vytrhla z prken a svalila do dvora mezi stodolu a dům. Tím došlo i k zavalení jediného vchodu do domu.

Na místo dále dorazila cisterna ze stanice Sušice a automobilový žebřík. Na místo později člen JSDH Velhartice přijel s traktorem OÚ Velhartice, aby střechu pomocí traktoru a ocelového lana strhli celou na zem, kde pak část z ní příslušníci HZS rozřezali motorovou rozbrušovací pilou.

Pražští hasiči zasahovali u popadaných stromů a větví v Lipencích, Břežanském údolí, Řeporyjích, Klánovicích i v Podolí. Na Zbraslavi řešili utrženou střechu od pergoly, na Novodvorské poničené billboardy, v Michli a ve Stodůlkách zajišťovali uvolněné tabule oken, v Hloubětíně uvolněný polystyrén ze střechy, uvolněnou krytinu na střeše zajistili i v Praze 6 na Evropské.

Dále řešili v Biskupcově ulici na Žižkově plech hrozící pádem a zasahují na Zličíně v Tasovské ulici, kde nad vchodem visí uvolněný plech.

Původně s nutností vyproštění zraněných osob byla ohlášena dopravní nehoda, která se stala v Žižkově ulici ve Vimperku. Když na místo přijela vimperská profesionální jednotka, průzkumem zjistila, že se jedná o střet dvou nákladních a jednoho osobního automobilu, a že jejich osádky jsou již mimo havarovaná auta.

Jednotka provedla zajištění vozů proti požáru a proti dalšímu úniku provozních kapalin. Zásah hasiči ukončili úklidem vozovky znečištěné od již vyteklých provozních látek.

Na železničním přejezdu v Táboře – Horkách zasahovali profesionální hasiči ze stanice Tábor společně s jednotkou HZSP SŽDC u dopravní nehody, při které se střetl osobní automobil s vlakem. V okamžiku příjezdu hasičů k nehodě byl zraněný řidič osobního automobilu již mimo havarované auto v péči zdravotníků ZZS.

Ve vlaku cestovalo 7 osob, ani nikdo z nich včetně strojvedoucího neutrpěl žádné zranění. Táborská jednotka zásah ukončila krátce před půl osmou ranní. Trať byla po dobu šetření nehody plně uzavřena.