Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ke střetu osobního vozidla s přívěsem se zvěří došlo v sobotu po 20. hodině na silnici u Slatiny nad Zdobnicí. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách. Po příjezdu první jednotky na místo bylo průzkumem zjištěno, že se osobní vozidlo Škoda Felície nachází v příkopu na střeše.

Řidič vyvázl bez zranění. Přívěsný vozík zůstal i s nákladem převrácený na silnici. Hasiči zabezpečili auto proti požáru a odpojili autobaterii. Po vyšetření nehody Policií ČR hasiči pomohli s vyproštěním vozidla a naložením na odtah. Následně očistili vozovku. Zvěř si převzal hospodář místního mysliveckého spolku.

S požárem lesa u obce Krasová na Blanensku, na ploše přibližně 100×100 metrů, bojovali hasiči z deseti jednotek asi tři hodiny. Proti plamenům nasadili, na dvou úsecích, celkem 13 vodních proudů. U nedalekého rybníka zřídili čerpací stanoviště na doplňování cisteren a kyvadlově dováželi vodu do lesa.

Hasiči museli pokácet i několik ohořelých stromů, které hrozily pádem. Škoda po požáru je předběžně vyčíslena vyšetřovatelem na 100 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.