Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Krajské operační a informační středisko vyslalo hasiče z požární stanice Blansko k dopravní nehodě osobního automobilu a motorky v Žižlavicích. Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru a zasypali sorbentem provozní kapaliny, které vytekly na komunikaci.

Hasiči poskytli tříčlenné posádce automobilu posttraumatickou intervenční péči. Zraněného řidiče motocyklu a řidičku automobilu s dítětem převzaly do své péče posádky Zdravotnické záchranné služby. Komunikace byla po celou dobu zásahu uzavřena.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda motocyklu a osobního vozidla na komunikaci za Havlíčkovým Brodem ve směru na Jihlavu. Při nehodě se zranil motocyklista a skončil v péči zdravotníků.

Po nezbytném ošetření na místě události jej zdravotníci převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do havlíčkobrodské nemocnice. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a následky dopravní nehody odstranili.

Profesionální hasiči z HZS Bělá pod Bezdězem, Benátky nad Jizerou, Mladá Boleslav vyjeli společně s pěti dobrovolnými jednotkami k požáru skládky do Benátek nad Jizerou.

Ve 12.50 hodin byl vyhlášen II. stupeň poplachu, ve 13 hodin se podařilo uhasit plamenné hoření, ve 13.40 hasiči dostali požár pod kontrolu, v 16.10 hodin byl ukončen II. poplachový stupeň a jednotky se postupně vracely zpět. Na místě zůstanou přes noc JSDH Benátky nad Jizerou. Na místě byl i zástupce ŽP, chemická laboratoř Kamenice nebyla potřeba.