Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla krátce po osmé hodině ráno přivolána k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/11 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. U odbočky na Roudnici se srazila tři vozidla – osobní, dodávka a nákladní vůz.

Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zabezpečili havarovaná auta proti požáru a po zadokumentování události pomohli s jejich odstraněním mimo hlavní silnici. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Mezi obcemi Katovice a Mnichov zasahovala na žádost ZZS profesionální jednotka ze stanice Strakonice u dopravní nehody osobního automobilu. Havarovaný vůz tvární značky Renault Thalia skončil převrácený na střeše, jeho řidička byla v okamžiku příjezdu hasičů již v péči zdravotníků ZZS.

Hasiči využili naviják z cisterny k otočení auta zpět na kola a odstavení mimo vozovku. Poté zajistili auto proti požáru odpojením akumulátoru a zastavili přívod LPG. Zásah jednotka HZS ukončila před devátou hodinou závěrečným úklidem komunikace.