Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Námořní bitva a návštěva z kosmu

Tak včerejší námořní bitva dopadla famózně. Jednotlivé oddíly představovaly lodě a všechny tyto bojovaly o poklad cizokrajných papoušků, přičemž zároveň usilovaly o potopení lodí ostatních.

Tak včerejší námořní bitva dopadla famózně. Jednotlivé oddíly představovaly lodě a všechny tyto bojovaly o poklad cizokrajných papoušků, přičemž zároveň usilovaly o potopení lodí ostatních. Aby toho nebylo málo, ztěžovali jim situaci ještě prohnaná chobotnice a záludný Triton. Naopak příjemné setkání představovala sličná mořská panna. Je pravda, že téměř ve všech dětech tajně dřímá duše sprostého špinavého námořníka, v některých až téměř krvelačného piráta. Do boje se pustily skutečně s vervou a to takovou, že potopení vlastní lodi někteří jedinci srdceryvně oplakali – skutečný kapitán taky přece potápějící loď jen tak neopustí!

Už se nemůžeme dočkat táboráku – a to jak vedoucí, tak i děti, ale ani včera nám počasí nepřálo. Večer jsme tedy strávili na jídelně a vyhlášena byla soutěž „Šumava hledá talent". Přihlášených dobrovolníků, kterým je slovo ostych zcela cizí, byla hromada a v některých případech nám skutečně klesla brada, co v těch dětech všechno dřímá. Ke slyšení byl zpěv, zavítal k nám amatérský divadelní soubor a nebyli jsme ušetřeni ani karetních triků.

Dneska dopoledne jsme pokračovali v dohrávání fotbálků, přehazky a „hututu" – záležitostí, při kterých se vždycky nejvíc stmelí oddílový duch a kopou prostě všichni za jednoho a jeden za všechny… ;-)

A po obědě? No, navštívili nás obyvatelé havarované rakety, zřejmě nějací cizoplanetníci. Pozemsky moc neuměli, ale výsledkem celého setkání je, že zatímco já tu smolím tyhle řádky, děti staví raketu. Snad se nám už večer podaří někam odletět. Jdu jim pomoct… pa

Text: Ráďa

-kuw-

Sdílet
Seriál: Tábor HZS Praha