Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tábor HZS Praha 2012 – 8. července – Zase netekla voda

Probudili jsme se do krásného, slunečného rána a všichni jsme byli rádi, že nemusíme spěchat na rozcvičku. K snídani jsme dostali čokoládové kuličky s mlékem, ale ešusy jsme si nemohli umýt, protože zase netekla voda. Po snídani jsme měli čas na uklízení, abychom neměli letecký den, jako už někteří z nás.

Včera nám hlavní vedoucí Púák dal úkol vymyslet nějaký rituál na přivolání a udržení pěkného počasí. Takže jsme se dali do vytváření a doufali jsme, že se to podaří. Osobní volno pokračovalo pořád dál, když v tom se objevili naši polobohové, aby nás naučili různým bojovým uměním, například střílet z luku, vrhat oštěpem, bojovat s mečem, nebo házet koulemi.

Celkem se nám to vše dařilo a bojovat jsme se úspěšně a bez zranění naučili. Potom jsme se vrátili zpět do chatek a stanů, čekali jsme, až nás svolají na oběd. K obědu jsme měli čínu s rýží. Následoval polední klid, bohužel i pršelo, ale za chvíli přestalo, a tak nám vedoucí na nástupu oznámili, že půjdem bojovku.

Bojovka byla nejdelší, co jsme za tenhle tábor šli, vedla přes horní vyhlídku ke křížku a odtamtud přes louky, až dolu k Mokrosukům, tam jsme vyšli kopec a šli zaplavenou cestou až ke spodní vyhlídce až skoro u kapličky jsme zahnuli nejkratší cestou do tábora. Na cestě jsme chodili po fáborkách a hledali jsme nadřazená slova ke slovům u fáborků.

Postupně jsme se unaveni a spoceni vraceli do tábora, abychom mohli dodělávat další úkol a to komiks na téma, které nás jako oddíl napadne. K večeři jsme měli palačinky se zmrzlinou a šlehačkou na tom jsme si všichni moc pochutnali.

Při nástupu jsme předváděli rituály a docela jsme se i nasmáli. Také nám řekli, že zítra pojedeme na výlet na jezero a možná i konečně do města. Hned po nástupu byla příprava na večerku, abychom se pořádně vyspali, takže jsme si vyčistili zuby popřáli dobrou noc a všichni zalezli do svých postelí. Dobrou noc.

Sdílet
Seriál: Tábor HZS Praha