Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velký bobřík a výlet

Tááák, popíšu vám, jak vypadala situace v táboře dnes, kolem jedenácté hodiny dopolední.

Psáno: 7.7.09

Tááák, popíšu vám, jak vypadala situace v táboře dnes, kolem jedenácté hodiny dopolední. V táboře bylo prakticky hrobové ticho, byly viděny odhadem tři volně se pohybující děti, zbytek tábora by se dal označit jako stádo vyvržených vorvaňů, povalujících se v chatkách, stanech, venku na spacácích, na hřišti… Budíček byl sice v 9:00, ale při pohledu na děti na ranním nástupu bylo jasné, že je třeba dát jim čas na dospání. A důvod? Včerejší večer byl velmi náročný. Malí, jako odškodnění za minulou propásnutou diskotéku, měli tu včerejší notně prodlouženou.

A velcí? Ti byli vyčerpáni nejen fyzicky, ale i psychicky. Včera v noci splnili zkoušku nejzkouškovatější – bobříka odvahy. Na zhruba kilometrovém úseku temným lesem měli možnost potkat postavy z dávné i nedávné historie, jejichž hříšné, nejhříšnější duše nepřijalo nebe ani peklo a museli si za své činy projít očistcem. Vyděsila je Čachtická paní vraždící nevinnou mladou dívku, Jack Rozparovač a jeho motorová pila nebo Caligula. Takže uznáte, že na odpočinek měli nárok. Po obědě, jelikož bylo úžasné počasí, jsme dětem hned vyšvihli dlóóóuhatananánskou bojovku. A co se stalo hned potom, co vyrazil poslední oddíl?

Promiňte mi hrubší mluvu, ale ocituji pana Kemra z jednoho kultovního snímku: „Chčije a chčije…". Ale na to my už jsme tak nějak zvyklí ;-)

Psáno: 9.7.09

Včerejší den jsme strávili výletem na povydří. Šli jsme od Antýglu k Čeňkově pile a na Turnerově chatě jsme se občerstvili. Výlet jsme ukončili rozchodem a utrácením peněz v Sušici.

Dnes je tzv: OBRÁCENý DEN, tzn. že vybrané nejstarší děti jsou vedoucí a praktykanti a vedoucí s prákošema se zařadili do svých oddílů a musí poslouchat......no uvidíme jak to dopadne…:)

Text: Radka

-kuw-

Sdílet
Seriál: Tábor HZS Praha