Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závěr Moravské ligy TFA 2019 proběhl ve Velaticích, vyhlášeni byli i vítězové celé ligy

První zářijová sobota roku 2019 se ve Velaticích už tradičně nesla v duchu hasičského zápolení. 7. září se uskutečnila soutěž TFA Velatice, která byla podobně jako v předchozím roce poslední soutěží Moravské ligy TFA.

Moravská liga TFA sestává se sedmi závodů, první z nich proběhl v Podolí 7. dubna 2019. Následovaly květnové soutěže v Olešnici a Trpíně, v červnu poměřili nejtvrdší hasiči Moravy síly na závodě v Bedřichovicích. Letní část sezóny opanovaly soutěže v disciplínách TFA v Sebranicích a Doubravici nad Svitavou a celou sezónu jsme zakončili v již zmíněných Velaticích.

Na závodníky čekala již obvyklá trať, avšak horší podmínky v podobě deště, který jim závod trochu znepříjemnil. I přes nepřízeň počasí se však s tratí všichni závodníci i závodnice poprali znamenitě a došlo i na kategorii TANDEM.

V sérii sedmi závodů Moravské ligy TFA v kategorii žen po dvouleté nadvládě Hanky Skoupé letos zvítězila Tereza Tmejová z Chotěnova, na druhém místě skončila její pronásledovatelka Kateřina Vodičková z Rokytnice nad Rokytnou a bronz brala Petra Čaganová z Nižní Lhoty.

Kategorii těch zkušenějších borců nad 35 let ovládl stejný závodník jako v loňském roce, a to Tomáš Máca z Brna – Slatiny, druhé místo obsadil letos celý stříbrný Radek Tesař ze Sebranic. O třetí příčku se bojovalo do posledního závodu mezi třemi Petry, tím nejúspěšnějším a celkově bronzovým se stal Petr Slouka ze Sokolnic.

Druhou mužskou kategorii vyhrál ve třetí sezóně ML TFA třetí odlišný závodník. Po Martinu Břenkovi a Michalu Skřivánkovi se letošním mistrem kategorie do 35 let stal Zdeněk Král z Trpína. Celkově druhou příčku obsadil loňský vítěz Michal Skřivánek z Rohatce a bronz si pro letošek odvezl Martin Gruber z Brna – Králova Pole.

Na úplný závěr po vyhlášení nejlepších účastníků velatického závodu proběhlo ohodnocení vítězů celé Moravské ligy TFA, na které čekaly hodnotné ceny, za které děkujeme našim sponzorům. Jsou to ActiFit.cz, SCOTT, 211 Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR, GINA a Bison sportswear.

Během celé sezóny probíhala jako už tradičně sbírka hraček pro dětské pacienty onkologické kliniky Dětské nemocnice v Brně a osvěta o dárcovství kostní dřeně. I letos se mezi závodníky a těmi, kteří je přišli na jednotlivé závody podpořit, našli dobrovolníci, kteří projevili zájem o zápis do registru dárců kostní dřeně, za což jsme velice vděční a doufáme, že se díky naším aktivitám bude dařit registr rozšiřovat i nadále.

Vítězům gratulujeme, všem ostatním děkujeme za celoroční podporu a budeme se těšit v nové sezóně 2020.

Kvůli technickým problémům našeho webu je článek zveřejněn až v roce 2020.
Omlouváme se pořadatelům.

Tým pořadatelů Moravské ligy TFA
www.mltfa.cz
www.facebook.com/moravskaligaTFA
Sdílet
Seriál: Moravská liga TFA