Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V polovině června odstartuje v Trpíně už 4. ročník Moravské ligy TFA

Už v neděli 14. června odstartuje v Trpíně (okres Svitavy) 4. ročník série závodů v disciplínách TFA s názvem Moravská liga TFA.

První závod měl původně proběhnout už 19. dubna v Podolí, avšak okolnosti a opatření spojená s pandemií koronaviru nás donutila začátek sezóny odložit. Žádný ze závodů jsme ale nerušili, pouze jsme je přesunuli do podzimní části sezóny. Na první soutěž TFA v Trpíně naváže 18. července závod TFA v Sebranicích.

Čas navíc, který jsme měli, jsme věnovali intenzívní práci na zlepšení organizace jednotlivých závodů a zavádění novinek. První z nich je přihlašovací formulář, ve kterém se můžete na jednom místě přihlásit na všechny závody Ligy, které máte v plánu absolvovat.

Přihlašovací formulář je společně s odkazem na propozice závodu k dispozici na našich nově zrekonstruovaných webových stránkách www.mltfa.cz v sekci Kalendář a pravidla nebo na facebooku Moravská liga TFA. Také se nám podařilo rozšířit řady sponzorů a partnerů Ligy, jejichž podpora zajisté přispěje ke zvýšení kvality závodů, za což jim tímto děkujeme.

Mimo to jsme také navázali na charitativní činnost ML TFA z minulých let, kterou je osvěta o dárcovství kostní dřeně a sbírka hraček pro pacienty dětské onkologie, a posunuli ji zase o kousek dále.

V době, kdy se zprávy ve světě točí převážně kolem nemoci způsobené koronavirem, nesmíme a ani nechceme zapomínat na to, že všude jsou lidé všech věkových kategorií, které trápí spousta dalších nemocí, jež ze světa jen tak nevymizely. ML TFA dlouhodobě podporuje boj s jednou z těch nejzákeřnějších a snaží se ho ulehčit hlavně dětským pacientům.

Proto jsme letos navázali spolupráci s Nadačním fondem dětské onkologie Krtek a založili transparentní účet, na který budeme po celý rok shromažďovat dobrovolné příspěvky, abychom mohli výtěžek věnovat Krtkovi. 

NFDO Krtek má za cíl rozšiřovat možnosti léčby a zabezpečovat komplexní podporu péče o onkologicky nemocné děti na Klinice dětské onkologie FN Brno, kam pravidelně vozíme hračky vybrané ve sbírce na našich závodech. Více informací najdete na krtek-nf.cz. Zapojit se můžete i Vy! Jak? Možností je několik.

Pokud jste zdraví a je vám mezi 18 a 35 lety, můžete se zapsat do Českého národního registru dárců dřeně a dát tak někomu šanci na nový a plnohodnotný život. Informace o možnostech dárcovství kostní dřeně najdete na webu www.kostnidren.cz.

Dále můžete na jakýkoliv ze závodů přinést hračky, dětské knížky nebo pyžámka. Několikrát do roka navštěvujeme Kliniku dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno a dětským pacientům hračky předáváme. Dalším místem, kam putují vybrané hračky, je pak Dětské centrum rodinného typu Chovánek.

A na závěr, svůj dobrovolný finanční příspěvek můžete poslat na transparentní účet Moravské ligy TFA, číslo účtu je: 2601773032/2010 .

Přispět lze samozřejmě jednorázově, ale i trvalým příkazem na menší částky. Jsme si vědomi, že nás čeká nelehké období a o to srdečněji děkujeme za každý Váš příspěvek.

Kalendář závodů ML TFA:

14. červnaTFA Trpín
18. červenceTFA Sebranice
1. srpnaTFA Doubravice nad Svitavou
23. srpnaTFA Velká nad Veličkou
5. záříTFA Velatice
18. říjnaTFA Olešnice
24. říjnaTFA Podolí
Za tým organizátorů ML TFA
Veronika Kadlecová
Sdílet
Seriál: Moravská liga TFA