Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

GoodPRO slaví 25 let: usiluje o vysokou kvalitu, integruje chytrost do zásahových oděvů a podporuje TFA

Společnost byla založena 24. 4. 1996 jako česká rodinná firma pod názvem Vochoc, s.r.o. Od počátku se zabýváme vývojem a výrobou ochranných oděvů proti tepelným rizikům pod vlastní značkou GoodPRO – good protection, především pro průmysl.

Zásahovým oděvům pro hasiče se věnujeme, po získání bohatých zkušeností, od roku 2010 v rámci programu FirePRO – fire programme. V roce 2020 jsme pro zjednodušení převzali do názvu společnosti dlouholeté označení našich produktů GoodPRO.

Přečtěte siSpolečnost VOCHOC změnila jméno, od roku 2020 se jmenuje GoodPRO, s.r.o.

Vždy usilujeme o vysokou kvalitu, proto úzce spolupracujeme s renomovanými světovými výrobci nehořlavých vláken. Vedle našeho tradičního strategického partnerství se společností Lenzing AG – nehořlavá vlákna z přírodní viskózy – Lenzing FR jsme v posledních letech získali i přímou podporu globálního koncernu Teijin Aramid a používáme značková aramidová vlákna – Teijinconex, Twaron a Technora.

Přečtěte siSpolečnost GoodPRO ukončí výrobu modelu FireHorse, nahradí ho FireRex plus

Od roku 2020 jsme uvedeni i na oficiálních stránkách PBi a náš nejnovější vícevrstvý zásahový oděv FR4 FirePanther šijeme z materiálu PBi Max od americké firmy Safety Components.

Kvalitní zásahový oděv nedělá pouze použitý materiál, ale i zpracování, a především jeho střih se spoustou funkčních prvků. V letošním roce jsme proto uvedli na trh zcela nové ultra ergonomické provedení třívrstvého oděvu pod označením STAR design a původní CLASSIC design jsme podstatně inovovali.

V nejbližší době představíme i moderní redesign střihu našich jednovrstvých zásahových oděvů FireSnake a FireFalcon.

Dlouhodobě a intenzivně se díky našemu dalšímu programu smartPRO – smart protection zabýváme i vývojem bezpečnostních systémů integrovaných do zásahových oděvů, které zajišťují prostřednictvím nejnovějších elektronických technologií aktivní ochranu hasiče.

Tím se snažíme přinést uživatelům další zcela mimořádnou užitnou hodnotu našich značkových produktů. V dubnu jsme pro hasiče spustili aplikaci smartPRO RFID register na www.smartpro.goodpro.eu.

Přečtěte siDigitální věk vstoupil i do zásahových oděvů – aplikace smartPRO RFID register je dostupná pro hasiče

Brzy se v reálném profesionálním nasazení objeví prvních cca 15 oděvů FR3 FireShark s integrovanou technologií aktivní ochrany – smartPRO SAFETY system a do konce roku spustíme ještě aplikaci smartPRO SAFETY commander, která umožní veliteli z jeho stanoviště sledovat online polohu zasahujícího hasiče a jeho aktuální tepelné zatížení.

Nesmíme zapomenout ani na náš program podpory TFA v rámci GoodPRO TFA racing teamu, která začala už v roce 2012 spoluprací s úspěšným Lukášem Novákem při dnes již legendárním závodě IRON FIRE MAN pořádaným POŽÁRY.cz.

Dnes v našich TFA oděvech soutěží už více než 60 závodníků nejrůznějších výkonnostních úrovní a žádný z těchto oděvů nemá stejné provedení. Naopak stejný charakteristický design mají pouze TFA speciály, které vyrábíme pro cca 7 členů CZECH TFA repre teamu, jehož jsme oficiálním partnerem.

Velmi hrdí jsme na to, že náš FR4 FireBull TFA racing je díky Michalu Brousilovi mistrem ČR v TFA, vítězem TFA Českého poháru, mistrem Evropy v TFA i vítězem hasičských a policejních her v disciplínách TFA v čínském Chengdu z roku 2019.

Přečtěte siMichal Brousil potvrdil na závodě TFA Plzeň 2019 svoji letošní neporazitelnost

Už 25 let jsme s Vámi a děláme vše pro to, aby i Vy jste byli s námi – minimálně příštích 25 let!

Ve druhé polovině roku bude každý náš zásahový oděv spojen s malým dárkem jako pozorností pro Vás.

Sdílet
Seriál: Firma GoodPRO