Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma ECCOTARP představuje revoluci v motání hadic – elektrický navíječ ET-Roller 5

Česká firma ECCOTARP, která je na našem trhu již řadu let, představuje pro letošní rok revoluci v motání hasičských hadic. Tou je novinka elektrický navíječ požárních hadic do 5" ET-Roller 5.

Kompaktní skládací bateriový navíječ požárních hadic Eccotarp ET-Roller 5 umožňuje díky zabudovanému výkonnému elektromotoru rapidně zkrátit čas smotání po zásahu nebo cvičení. Přístroj lze zároveň použít i na vypouštění naplněných hadic, případně pro řízené odvíjení již navinuté hadice.

Rychle a komfortně navine suché i mokré požární hadice až do velikosti 5"

Předností je snadná obsluha, rychlé složení do přepravní polohy jedním pohybem a inteligentní způsob řízení motoru, který upravuje rychlost navíjení hadice. Motor na bateriový pohon dokáže na jedno nabití navinout až 4 600 metrů hadic.

Funkce REVERSE je určena pro pohodlné řízené odvíjení již navinuté hadice nebo pro vypuštění vody.

Ergonomická robustní konstrukce disponuje řadou vylepšení oproti standardním navíječům:

  • snadno ovladatelný systém navíjení
  • vyjímatelný držák, který umožňuje snadnou manipulaci s navinutou hadicí
  • unikátní výklopný podvozek, který stabilizuje navíječ a znemožňuje jeho pohyb při samotném navíjení

Technické specifikace

Veškeré extrémně namáhané součásti všech hřídelí jsou vyrobeny z pevnostní oceli. Odolná povrchová úprava je provedena práškovým lakem a pozinkováním. Výkonný stejnosměrný motor je odolný vůči vodě a prachu.

Baterie mohou být buď typu Li-ion, nebo olověné VRLA . Nabíječka je samozřejmě součástí balení. Bezpečný provoz je zajištěn díky nízkému provoznímu napětí 36 V.

Unikátní konstrukce zajišťuje vysokou stabilitu při navíjení a umožňuje snadnou manipulaci s navíječem i s navinutou hadicí.

Jako doporučené příslušenství nabízí firma „chránič hadice“, který zabrání prodření konce hadice při statickém způsobu navíjení. Bezpečnostní omezení síly navíjení, které se při překročení automaticky vypne.

Sdílet
Přiložené soubory
Eccotarp-2020-CZ-Navijec-office-V2.pdf zobrazit online PDF 2 MB
Seriál: Eccotarp