Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Skládací kontejner ET COOL-EL na dohašování a ochlazování elektromobilů a hybridních vozů je jedinečnou novinkou v produktovém portfoliu ECCOTARP

Problémy s požáry a nelehkým hašením vzplanutých elektromobilů již potrápily nejeden tým hasičů. Kompletní uhašení elektromobilu totiž vyžaduje nejen delší čas (někdy i v řádu týdnů), ale také hodně vody.

Navíc po jeho uhašení hrozí riziko dalšího vznícení poškozené baterie vozu. Hasiči proto nezřídka využívají techniku ponoření elektromobilu do kontejneru s vodou, kde vůz nechají i několik dní – týdnů. Tyto kontejnery jsou většinou neskladné, objemné, těžké, a ne vždy mohou být k dispozici přímo na místě nehody.

ECCOTARP proto přichází s absolutní novinkou – Skládacím kontejnerem na dohašování a ochlazování elektromobilů.

Tento kontejner je svou konstrukcí a rozměry vyvinutý speciálně na dohašování a ochlazování elektromobilů a hybridních vozů jejich zaplavením vodou na nezbytně nutnou dobu. Zachlazení spodní části vozu, kde jsou umístěny trakční baterie, spolehlivě zamezí opětovnému vznícení baterie vozu a vzniku dalšího požáru.

Skládací konstrukce umožňuje přepravu v hasičském voze, nebo přívěsném vozíku a následné rychlé sestavení kontejneru v terénu. Poškozený vůz může být do prostoru kontejneru natlačen přes sklopenou bočnici kontejneru nebo spuštěn do uzavřeného kontejneru za pomoci jeřábu.

Přečtěte siOlomoučtí hasiči vyvinuli speciální vozíky, usnadní zásah u hořícího elektromobilu

Kontejner může být v rozloženém stavu k dispozici také na speciálních místech určených pro skladování vyřazených elektromobilů, kde je možno ho v případě potřeby okamžitě sestavit, naplnit vodou a použít.

Standardní rozměr kontejneru je 6 000 × 3 000 × 850 mm, ale může být navržen a vyroben v jakékoliv jiné velikosti dle přání zákazníka. Teplotní rozsah použití nádrže je od –30 °C až do +70 °C. Pro snadné napuštění a vypuštění je kontejner standardně vybaven výpustným otvorem se zátkou.

Při výrobě byla použita silnější poplastovaná textilie se speciální povrchovou úpravou v samozhášivém provedení, vyztužená polyethylenovou tkaninou. Použitý materiál odolává nebezpečným látkám. Vnější 3dílné skládací boční vzpěry jsou vyrobeny z pozinkované (alternativně nerezové) oceli.

Skládací kontejner byl podroben řadě zátěžových testů a simulací.

Více informací lze nalézt na www.eccotarp.com.

www.eccotarp.com
advertorial
Sdílet
Seriál: Eccotarp