Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

ECCOTARP nabízí i užitečné pomocníky pro bezpečné skladování nebezpečných látek

Produktová řada ECCOTARP nabízí kromě osvědčeného vybavení pro hasiče (záchytné vany, elektrický navíječ požárních hadic, kanálové ucpávky, velkoobjemové nádrže apod.) také produkty, které díky svým specifickým vlastnostem nalézají uplatnění i v průmyslu – ve skladovacích a výrobních halách apod.

Multifunkční skládací vana Unique do průmyslových nebo chemických skladů

Skládací vana navržená speciálně pro záchyt unikajících nebezpečných látek v průmyslových halách a skladech. Může být umístěna pod nádrže s chemickými látkami, kontejnery, potrubí, barely apod.

Hlavní předností je možnost vyrobit vanu přesně na míru konkrétním požadavkům zákazníka. Při výrobě se poté zohledňují požadavky na velikost vany a typ materiálu, ze kterého má být vana vyrobena, aby vyhovovala prostředí, ve kterém bude používána.

Druhou významnou předností vany je možnost najet do jejího vnitřního prostoru např. vysokozdvižným nebo paletovým vozíkem za účelem umístění např. kontejneru nebo nádrže s nebezpečnými látkami.

Nájezd se provádí přes sklopenou bočnici, která je takto variabilní díky sklápěcím bočním vzpěrám. Po umístění nádoby s nebezpečným obsahem do vany se bočnice opět zvedne a vana je připravena zachytit případné úniky kapalin.

Vanu je dále možné vybavit výpustným otvorem a kulovým ventilem, aby bylo možné zachycené kapaliny pohodlně a bezpečně odčerpat. Vanu můžeme následně kompletně rozložit do rovné plochy a pohodlně umýt.

Díky skládací konstrukci vany ji lze v případě potřeby jednoduše rozložit a skladovat ji ve složeném stavu minimálních rozměrů v době, kdy se nepoužívá.

Skládací vany Cargo EUR a Cargo DP pro bezpečnou manipulaci s kontejnery na paletách

Vany Cargo jsou rozměrově a konstrukčně navrženy tak, aby přesně kopírovaly tvar palety. Je-li tedy potřeba bezpečně uskladnit nebo přemístit nebezpečné látky v barelech, sudech nebo kontejnerech umístěných na paletách, je Cargo optimální.

Paleta může být umístěna uvnitř vany, ale zároveň i pod vanou, aby byla zajištěna možnost manipulace s nákladem např. vysokozdvižným nebo paletovým vozíkem.

Vana Cargo je vyrobena z chemicky odolného materiálu, má skládací tvarovatelnou konstrukci, vyrábí se v objemech 210 nebo 300 litrů a lze ji vybavit výpustným otvorem a kulovým ventilem. Vany jsou dále k dispozici ve variantách s bočními manipulačními úchyty nebo bez úchytů.

Posypový vozík SDC 05 zlikviduje uniklé kapaliny během několika sekund

Posypový vozík SDC 05 je určen k použití všude tam, kde je třeba okamžitě aplikovat sypké sorbentní látky při likvidaci úniku nežádoucích nebo nebezpečných kapalin (např. ve skladech chemických látek, na čerpacích stanicích apod.).

Celý plášť vozíku a víko je z odolného plechu, čímž je zajištěna větší tuhost konstrukce a ochrana sorbentu před deštěm. Sorbent tedy ve vozíku zůstává trvale a je tedy kdykoliv připraven k okamžitému použití.

Vozík je vhodný pro všechny běžně používané druhy sorbentů (včetně lehkých a vláknitých materiálů). Hustota a šíře posypové stopy se dá jednoduše nastavit pomocí mechanizmu na zadní straně vozíku. Pro komfortnější manipulaci je vozík vybaven výškově nastavitelnou rukojetí.

www.eccotarp.cz
advertorial
Sdílet
Seriál: Eccotarp